Dorin Adrian Mihai a fost ales primul tapster din România de către Pilsner Urquell

Dorin Adrian Mihai a fost ales primul tapster din România de către Pilsner Urquell. Această meserie a fost introdusă în premieră în țara noastră de brandul care a creat prima bere blondă tip lager din lume și care a și dat numele categoriei pilsner. Dorin Adrian Mihai va pleca la fabrica de bere Pilsner Urquell din Plzen, Cehia, loc în care va fi instruit intensiv si certificat „tapster” de către maeștrii în servirea berii. Ulterior, el se va întoarce în țară și va fi responsabil de servirea perfectă a berii Pilsner Urquell la draft și va deveni imaginea mărcii în România.

După o campanie de recrutare care a început în luna august si a inclus o serie de etape eliminatorii, patru candidați au ajuns în finală. Un juriu internațional l-a desemnat câștigător pe cel care a dovedit că stăpânește cel mai bine arta de servire perfectă a unei beri draft Pilsner Urquell, cu trei degete de spumă, așa cum spune tradiția în Plzen, Cehia.
În finală, candidații au avut șansa să își demonstreze talentul de a servi perfect berea în cadrul a două probe: cea a turnării contracronometru a trei halbe (hladinka) și, ulterior, proba ritualului de servire a unei hladinka pentru un membru al juriului.

”Sunt nerăbdător să îmi încep noul job, dar până atunci, de-abia aștept vizita fabricii de bere și trainingul din Plzen, Cehia. Cu siguranță va fi o experiență pe care nu o voi uita niciodată și care mă va ajuta enorm în acest nou început. ” – a declarat Dorin Adrian Mihai, primul tapster din România.

”A fost o decizie foarte dificilă pentru noi să alegem câștigătorul, juriul a decis în unanimitate – ne dorim ca și ceilalți trei finaliști: Călin Ioan Ioaniciu, Florin Marian Stoica, Alexandru Flucus – Vernescu să fie instruiți în perioada următoare în Plzen și să obțină certificarea de Tapster Pilsner Urquell, aceștia urmând să se alăture comunității internaționale de tapsteri și să activeze ca tapsteri și ambasadori ai mărcii în România’, a declarat Georgiana Bercu, Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries.