Avize favorabile în comisiile din Senat pentru legea care propune reducerea adaosului de zahăr din răcoritoare

Legea care își propune să reducă adaosul de zahăr din băuturile răcoritoare, inițiată de USR, a primit pe 25 septembrie 2018 avize favorabile în Comisiile pentru Sănătate publică, respectiv pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport din Senatul României, transmite Amos News.

Inițiativa propune praguri de accizare, proporționale cu cantitatea de zahăr adăugată în băuturile răcoritoare, astfel încât producătorii să fie determinați să scadă adaosul de zahăr.
”Astfel, accizarea băuturilor non-alcoolice în funcție de conținutul de zaharuri este o măsură care va determina producătorii să scadă cantitatea acestora. Va modela comportamentul de consum și va avea influența favorabil incidența bolilor metabolice în România”, a declarat Adrian Wiener membru în Comisia pentru Sănătate.

Managerul de programe pentru nutriție și obezitate al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Joao Breda, va fi prezent în Parlamentul României, săptămâna viitoare (marți, de la ora 12.00) pentru a susține inițiativele USR din zona sănătății publice.

Înainte de votul din plenul Senatului, inițiativa legislativă mai are nevoie de un raport din partea Comisiei pentru Buget și Finanțe. Decizională va fi Camera Deputaților.