Divizia Real a retailerului german Metro a fost achiziționată de firma de investiții financiare SCP Group

348

SCP Group a încheiat un acord cu Metro AG pentru a achiziționa în întregime divizia Real formată din hipermarketuri, businessul on-line, precum și un număr de 80 de proprietăți și companii afiliate. În conformitate cu acordul semnat pe 18 februarie 2020, SCP va deveni unicul proprietar al diviziei Real (276 magazine), al businessului digital, inclusiv al marketului online real.de, al celor 80 de proprietăți imobiliare și al tuturor companiilor afiliate ale Real. Toți cei aproximativ 34.000 de angajați ai Real vor fi preluați cu contractele existente în momentul de față.

Metro se așteaptă la un flux net de numerar de aproximativ 0,3 miliarde euro odată cu încheierea tranzacției, a cărei valoare totală este de aproximativ 1 miliard euro. Finalizarea vânzării este supusă aprobării autorităților competente de reglementare și concurență.

Pe termen lung, majoritatea hipermarketurilor Real vor continua să funcționeze, fie sub brandul Real, fie sub brandul altor comercianți. Magazinele vor fi vândute altor comercianți cu amănuntul germani, în tranzacții separate, sub rezerva aprobării autorităților antitrust sau vor fi împărțite parțial în spații mai mici pentru utilizări alternative.

Un nucleu de 50 de magazine vor fi operate sub brandul Real timp de 24 de luni. SCP Group estimează că, în final, un număr de aproximativ 30 de unități vor fi închise. SCP intenționează să revândă afacerea digitală a Real.

Metro se așteaptă la un flux net de numerar de aproximativ 0,3 miliarde euro odată cu încheierea tranzacției, a cărei valoare totală este de aproximativ 1 miliard euro. Finalizarea vânzării este supusă aprobării autorităților competente de reglementare și concurență.

Metro și SCP Group se vor asigura că sunt luate în considerare interesele angajaților. Scopul este ca majoritatea să continue să fie angajați în baza contractelor colective existente, fie să fie preluați de către noi operatori potențiali, în cazul transferurilor de magazine. Salariații a căror angajare nu poate fi continuată din motive operaționale, vor primi plăți compensatorii fixe.

Pentru a repoziționa proprietățile imobiliare, SCP Group va colabora cu x + bricks Group, un investitor german specializat pe tranzacții imobiliare în sectorul de alimente și băuturi.

Real rămâne membru al Grupului de comerț cu amănuntul RTG și MARKANT Handels- und Industriewaren Vermittlungs AG. Metro va furniza în continuare servicii către Real pentru o perioadă de tranziție, în funcție de cerințe, pe baza acordurilor existente cu companiile sale de servicii transfrontaliere.

Sursa acestor informații: Metroag.de