Discounterul Penny Market iese din Bulgaria

Grupul german Rewe a decis sa retraga din Bulgaria divizia sa de discount, respectiv reteaua Penny, toate magazinele urmand sa-si inceteze activitatea pana la finalul lunii viitoare. Potrivit agentiei locale Novinite, Rewe se va concentra pe viitor pe compaia-“sora” a lantului Penny, si anume Billa Bulgaria, ce va prelua atat centrul logistic din Stolnik, langa Sofia, cat si unele din cele 49 actuale magazine Penny din tara, acolo unde este posibil.
„Acolo unde va fi posibil, unii dintre angajatii Penny vor trece in echipa Billa, iar in cazul in care nu pot fi oferite oportunitati de angajare acestia vor primi plati compensatorii peste suma prevazuta de lege”, au precizat reprezentantii Rewe citati de presa locala.
In prezent, Rewe detine 92 de supermarketuri Billa in Bulgaria.
Penny Market, divizia de discount a grupului Rewe, este prezenta in Bulgaria din noiembrie 2009. Initial, planurile companiei vizau o retea de 50 de magazine pana in 2010, insa nu s-au mai concretizat, din cauza dificultăţilor economice precum si a concurentei puternice intampinate odata cu intrarea pe piata bulgara a hard discounterului Lidl. Potrivit datelor ICAP Bulgaria valabile pentru anul 2013, discounterul detinea o cota de aproape 2% din piata bulgară de retail, estimata la 10,3 miliarde de leva.

Reteaua de discount Penny este prezenta in Romania, Ungaria, Italia, Cehia si Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.