De mâine, 21 februarie, începe expoziția FoodTech 2018 de la Plovdiv, Bulgaria

549

Mâncărurile tradiționale, delicatesele de tip gourmet și bucătaria fusion vor fi prezentate în cadrul târgului FoodTech 2018, care va avea loc în perioada 21-25 februarie la Plovdiv, în Bulgaria. Cea mai mare parte a expozanților sunt producătorii și distribuitorii bulgari în Grecia, Italia, Franța, Olanda, Belgia, Spania, Germania și alte țări. Potrivit informațiilor de presă, se așteaptă ca atracția târgului să fie brânza și produsele pe bază de lapte de măgăriță. Ediția de anul trecut a găzduit, de exemplu, expozanți din 45 de țări și a primit un număr de 45.000 de vizitatori.

Anul acesta, accentul va fi pus și pe carnea de vită premium. În cadrul unui show culinar, bucătarii vor pregăti diferite tipuri de carne și vor prezenta particularitățile cărnii de vită de calitate superioară a rasei Black Angus.

În 2018, mai mulți producători de lactate vor concura nu numai prin asortiment, ci și prin dovezile de asigurare a calității. Vor fi prezenți liderii din industrie care garantează un control strict al produselor de la fermă până în magazin și pe masa consumatorilor. O prezență semnificativă la FoodTech o vor avea și producătorii alimente la conservă, de condimente și mirodenii, alimente bio și ecologice.

Expoziția se desfășoară în Plovdiv, considerat oricum orașul vinului și delicateselor. Este organizată în paralel cu „Arome din Italia”, „Agra” și „BioAgra” – târg pentru agricultură, „Vinaria” – târg pentru viticultură și producția de vin, „Api Bulgaria” – târg pe apicultură și „Dibla – noul concept al „Horeka Plovdiv” pentru echipamente adresate industriei HoReCa.