Cristian Preotu, fondator al unei divizii de distribuție de vinuri românești în Franța, speaker la Ro-Export Forum

Cristian Preotu, fondatorul companiei românești Le Manoir, specializată în importul și comercializarea produselor gastronomice și băuturilor alcoolice fine, a lansat la finele lui 2018 o divizie de distribuție de vinuri românești în Franța. Cristian Preotu vine la Ro-Export Forum să explice cât de greu este să vinzi produse românești în Franța, o piață matură, saturată și cu reputație greu de egalat în sectorul alimentelor și băuturilor.

“Începând cu anul 2004, de când a fost fondată, societatea noastră promovează cultura și gastronomia franțuzească în România. Acum, 14 ani mai târziu, impresionați de evoluția cramelor autohtone, considerăm că avem premisele necesare să reprezentăm cu mândrie producătorii români, într-una dintre cele mai prestigioase țări producătoare de vinuri, din lume.”, spune Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Divizia de distribuție a fost lansată oficial printr-un eveniment de o zi, care a avut loc la Ambasada Română de la Paris. Pentru noua divizie de distribuție de vinuri, Est, Est, Est, Le Manoir anticipează o cifră de afaceri de 600,000 Euro în 2019, urmărind să își creeze un portofoliu de aproximativ 50 de clienți corporate, până la finalul anului.

Grupul românesc Le Manoir activează din 2004 în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese și Bistro Ateneu (unde Le Manoir este acționar).

Ro Export Forum, eveniment la care Cristian Preotu participă în calitate de speaker, este dedicat producătorilor români care doresc să acceseze sau să îşi consolideze poziţia pe pieţele externe.

Deja, o serie de companii de retail și distribuție din mai multe piețe externe au confirmat prezența la eveniment.

Astfel, pentru piața din Spania au confirmat două companii de distribuție relevante, respectiv Balkanica Distral și Much More Market. Din Germania vom avea alături de noi compania MTF Market (Ardealul Tradiții – Köln), în timp ce din Franța și-a anunțat prezența World Food, un distribuitor de produse românești. Vor participa la întâlnirea cu exportatorii români companiile Logistic Prod Food (Italia), Fourchette (Republica Moldova) și N.Theodoulou Trading Co (din Cipru).

Vor fi alături de noi și reprezentanți ai Aliment Expert Concept, companie ce facilitează colaborarea producătorilor români cu distribuitori din mai multe piețe, precum Germania, Italia, Grecia.

Organizat de Modern Buyer cu sprijinul APAR (Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc), Ro Export Forum este un eveniment de o zi ce se va desfăşura la Bucureşti, pe 6 Iunie 2019, la hotel Ramada Parc, Sala Terra Grand Ballroom.

RO EXPORT FORUM este structurat în trei componente: conferinţă, expo hall şi sesiuni de business networking.

Conferința este cadrul în care vom prezenta studii de caz şi exemple ale unor parteneriate de succes între producători şi distribuitori de produse româneşti pe pieţele externe.

Expo Hall reprezintă spaţiul de expunere dedicat producătorilor-furnizorilor din segmentul FMCG, care doresc să prezinte partenerilor din segmentul de distribuţie prezenți la Ro-Export Forum inovaţiile de produs sau doresc să organizeze degustări, lansări etc.

Sesiuni de business networking – Participanții vor beneficia de sesiuni de discuţii face-to-face cu producători, distribuitori externi şi furnizori de servicii şi soluţii.

Cei care doresc să ni se alăture în calitate de participanți, expozanți sau parteneri ai evenimentului pot cere relații de la Aurelia Grigorescu, aurelia.grigorescu@modernbuyer.ro, Sales and Events Manager +40 767 118 833, +40 31 425 38 92.