Chef Alex Petricean deschide primul său restaurant

Din 8 mai 2019, Alex Petricean vă invită în propriul său restaurant: Noua. Bucătărie românească. Astfel, pe lângă statutul de Head Chef, Petricean devine antreprenor și își propune să transpună în realitate întreaga sa viziune asupra gastronomiei și a bucătăriei locale, cu care a cucerit publicul și a obținut prestigiosul titlu de “Cel mai bun Chef al anului 2018”, oferit de ghidul Gault&Millau.

“Noua bucătărie românească este curentul gastronomic pe care am început să îl promovez încă din 2015, prin urmare se regăsește în denumirea restaurantului. Va fi o abordare mult mai profundă și mai inspirată a ceea ce înseamnă România“, a spus Alex Petricean despre conceptul pe care îl reprezintă Noua.

În meniul imaginat de Petricean se vor regăsi preparate cu combinații deosebite de ingrediente de cea mai bună calitate, pe care el le procură direct de la sursă, având o relație apropiată cu fermieri și mici producători locali. Băuturile recomandate vor fi cu precădere vinuri românești, dar și internaționale, iar ca o experiență inedită se pot comanda băuturi inspirate din licori medicinale ori pe bază de vegetale, dar și cocktailuri inspirate din bucătăria românească.

Începând din 8 mai, gurmanzii, dar și toți cei dornici să aibă parte de o experiență culinară nouă pot intra în lumea lui Petricean. De azi, 2 mai, este deschisă sesiunea de rezervări prin telefon și email, iar clienții sunt așteptați de miercuri până duminică, astfel: miercuri, joi, vineri – în intervalul 18.00 – 22.00, sâmbăta de la 12.00 – 14.00 și 18.00 – 22.00, iar duminica va fi cel mai adesea o zi de evenimente speciale, publice sau private, anunțate din timp pe paginile de Facebook și Instagram.

Restaurantul din strada Popa Nan numărul 7 este situat într-o casă din 1915 cu multă personalitate, renovată de o echipă de arhitecți cu atenție deosebită la detalii.

Fiecare din cele trei încăperi este înnobilată de câte un tablou al artistei Iulia Șchiopu, cunoscută pentru expozițiile ei personale și câștigătoare a Marelui Premiu la concursul naţional „E Visual Art” în 2016. Picturile sunt interconectate și au legătură cu denumirile camerelor: camera Katharina, iubita secretă a lui Vlad Țepeș, camera Vlad Țepeș și Mansarda Dragonului, nume care vine de la blazonul familiei lui Țepes, similar cu emblema Ordinului Dragonului, creat pentru a apăra creștinătatea de amenințarea otomană.

Ideea de bază a designului interior a pornit de la natură, tradiție românească și căldură nordică, minimalistă. Astfel că fiecare cameră de la parter poartă un joc de texturi, pornind de la lână de oaie, cărămidă, lemn și terminând cu metal. În același timp, la mansardă toate acestea se întrepătrund într-un spațiu echilibrat ce aduce în lumină, ca scena unui teatru, bucătăria deschisă.

Alex Petricean își propune să găzduiască în restaurantul său evenimente și seri tematice la care vor lua parte istorici, biologi sau antropologi pentru a redescoperi tehnici demult uitate, obiceiuri străvechi, dar si ingrediente speciale. Toate acestea vor lua viață în acele seri speciale de duminică.

În vârstă de 31 de ani, Alex a început să aprofundeze cu adevărat pasiunea sa, gătitul, în urmă cu 7 ani, odată cu participarea la showul TV Masterchef. Au urmat multe experiențe care l-au îmbogățit, unele în afara țării, de exemplu în Danemarca, unde a lucrat la restaurantul cu 2 stele Michelin Noma, dar și în țară, la Atra și apoi la Maize, unde și-a pus amprenta cel mai mult, ca Head Chef, alegând și formând echipa, dar și lansând un meniu care a cucerit publicul și a umplut rapid caietul de rezervări. La Noua, Petricean va conduce bucătăria păstrând nota sa personală, mai precis viziunea sa modernă asupra mâncării românești.