Cora a vandut terenul pe care il detinea in Brasov dezvoltatorului AFI Europe

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe a incheiat un acord preliminar pentru achizitia terenului detinut de retailerul franco-belgian Cora in Brasov, pentru construirea unui centru comercial. Conform surselor din piata imobiliara, momentan se face analiza documentelor, nu s-a luat inca decizia finala.
Cora a achizitionat terenul, fosta platforma Hidromecanica 1 din Centrul Civic al Brasovului, in 2010, cu 13 milioane de euro, in urma unei licitatii organizate de Directia Generala a Finantelor Publice Brasov. Retailerul intentiona sa construiasca pe acest teren, cu o suprafata de 40.000 de metri patrati, un complex comercial, o investite estimata la aproximativ 70 milioane euro.
Initial, retailerul anuntase ca deschiderea va avea loc la finele lui 2014, insa demararea constructiilor a fost amanata. Ulterior, Cora se pare ca a renuntat la planurile de expansiune, care pentru 2014 vizau inca un proiect, Victoria City din Bucuresti, ramand cu cele 12 hipermarketuri existente. In ceea ce priveste Brasovul, anul acesta va fi livrat Coresi Shopping Resort, dezvoltat de Immochan, divizia imobiliara a grupului Auchan, cu o investitie de 60 de milioane de euro. Inaugurarea este planificata pentru finalul lunii martie a.c.
Alte proiecte anuntate in Brasov sunt Korona Mall, dezvoltat de grupul polonez Echo Investment, care ar urma sa cuprinda si un hipermarket Carrefour si extensia galeriei comerciale Carrefour (NEPI).