Concursul Liga METRO Chef 2016 debuteaza la Constanta

Concursul de arta culinara Liga METRO Chef debuteaza astazi, 15 iunie 2016, in magazinul METRO Constanta1. Maestri bucatari din orasele Constanta, Galati, Mamaia, Fetesti si Medgidia s-au inscris pentru a-si demonstra talentul si pregatirea in domeniul gastronomiei.
“Prin aceasta initiativa, compania METRO ramane fidela demersului sau de a sustine afacerile antreprenoriale din Horeca, demers exprimat constant de-a lungul celor douazeci de ani de prezenta in Romania. Liga METRO Chef confirma interesul constant al METRO pentru sustinerea clientilor profesionisti din segmentul Horeca in vederea realizarii obiectivelor de afaceri ale acestora”, a declarat Adina Timplaru, Head of Corporate Communications METRO Cash & Carry Romania.

Liga METRO Chef se deruleaza in perioada mai – octombrie 2016, avand startul in Constanta (Bd. Aurel Vlaicu 237) si continuandu-se in tara, in magazinele METRO din Cluj (20 iulie), Bucuresti (14 septembrie) si Brasov (12 octombrie). Marea finala este programata in Bucuresti in perioada 16-17 noiembrie. In cadrul evenimentului, vor avea loc sesiuni de degustare si demonstratii de arta culinara, prin care clientii profesionisti METRO Cash & Carry Romania isi vor evidentia talentul si pregatirea in domeniul gastronomiei.

Originalitatea meniurilor si prestatia concurentilor vor fi evaluate de catre un juriu format din specialisti ai domeniului culinar: Silvia Ailincai – Executive Chef Academia de Gastronomie METRO Romania, Marian Iamandi – Manager TGM Clienti HoReCa METRO Romania, Gabriela Berechet – Trainer si Consultant in gastronomie, precum si un invitat special pentru etapa finala.

Pentru fiecare etapa regionala vor fi selectate 8 echipe de bucatari, iar la etapa finala vor lua parte primele doua echipe clasate in fiecare competitie regionala. Echipele selectate pentru etapa finala vor fi supuse probei de pregatire a unui meniu compus din trei preparate, aperitiv, fel principal si desert, cu specific national sau international, care sa respecte tendintele gastronomiei moderne. Marea Finala a competitiei Liga METRO Chef 2016 va desemna trei echipe castigatoare (locurile 1, 2 si 3), valoarea estimata a premiilor fiind de 18.000 de EURO (TVA inclus). Echipa castigatoare va participa, in calitate de vizitator, la competitia mondiala Bocuse d´Or, desfasurata la Lyon in 2017, iar echipele clasate pe locurile al 2-lea si al 3-lea vor avea parte de experiente si sesiuni culinare la cursurile organizate de Academiile Culinare METRO/ MAKRO Cash & Carry din Italia si Cehia.
In plus, clientii participanti la Liga METRO Chef vor putea beneficia de modulele de training puse la dispozitia lor, in cadrul Centrului de Competenta in Gastronomie, centru care a devenit, incepand cu luna mai, Academia de Gastronomie METRO.