Compania Coca-Cola a finalizat achiziția Bodyarmor cu 5,6 mild. de dolari

Sabrina Ionescu, jucătoare de baschet americană și unul dintre liderii feminini la triple-double în WNBA, ambasadoare a brandului Bodyarmor.
Sabrina Ionescu, jucătoare de baschet americană și unul dintre liderii feminini la triple-double în WNBA, ambasadoare a brandului Bodyarmor.

Compania Coca-Cola a anunțat finalizarea achiziției Bodyarmor, o companie producătoare de băuturi pentru sport și hidratare, al cărei acționar fusese celebrul Kobe Bryant. Coca-Cola achiziționase inițial un pachet de 15% din acțiunile Bodyarmor în 2018, și ulterior a achitat 5,6 miliarde de dolari pentru restul de 85% din companie.

Bodyarmor este al doilea lider în categoria băuturilor pentru sport și hidratare în retail, iar vânzările din comerțul cu amănuntul vor depăși 1,4 miliarde de dolari, în creştere cu aproximativ 50% anul acesta.

Odată cu intrarea brandului Bodyarmor în portofoliul său, Coca-Cola se așteaptă să câştige cotă de piaţă în categoria băuturilor pentru sport și hidratare.

Brandul Bodyarmor va fi distribuit în continuare de sistemul american de îmbuteliere al Coca-Cola, cum de altfel s-a întâmplat încă de când Coca-Cola a făcut investiția inițială în 2018.

Bodyarmor va fi administrată ca o afacere separată în cadrul unității de operare a Coca-Cola din America de Nord și va continua să aibă sediul la New York. În baza unui acord separat de servicii de consultanță, echipa de management, inclusiv cofondatorul și președintele Mike Repole și președintele Brent Hastie, vor continua să lucreze pentru dezvoltarea brandului.

Cei doi s-au angajat să ducă la bun sfârșit planul de business al Bodyarmor pentru 2022 și să lucreze la viziunea și strategia brandului pe 2023 și mai departe.

Ca parte a acordului, Coca-Cola și Mike Repole vor colabora și la dezvoltarea portofoliului de băuturi carbogazoase al companiei, inclusiv pe partea de strategii de marketing, ambalare și inovare pentru mai multe mărci.

Sabrina Ionescu, jucătoare de baschet americană și unul dintre liderii feminini la triple-double în WNBA, se numără printre ambasadorii brandului Bodyarmor.

În 2018, când Coca-Cola a cumpărat o participaţie de 15% din Bodyarmor, jucătorul de baschet Kobe Bryant era cel de-al treilea mare acţionar al companiei de băuturi sportive, în urma unei investiţii făcute în 2013, la numai doi ani de la înfiinţarea acesteia.