Compania Brambles vinde subsidiara IFCO

Brambles, compania globală de servicii pentru lanțul logistic, cu sediul în Australia, care operează în peste 60 de ţări, a anunțat că intenționează să vândă IFCO, subsidiara de containere reutilizabile, către Triton, un fond de investiții cu capital privat și ADIA Autoritatea de Investiții din Abu Dhabi pentru suma de 2,51 miliarde USD.

Tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare și se așteaptă să fie finalizată în al doilea trimestru al acestui an.

„În august, am anunțat că vom încerca să separăm IFCO fie printr-o divizare, fie printr-o vânzare prin intermediul unui proces de tip dual-track”, a declarat președintele Brambles, Stephen Johns.

CEO-ul Graham Chipchase a spus că vânzarea va permite companiei Brambles să se concentreze asupra noilor sale priorități strategice și să urmărească „creșterea continuă a veniturilor pe piețele sale principale, revizuind oportunitățile existente pe piețele emergente, prin inovarea produselor și serviciilor și utilizarea tehnologiei în lanțul de aprovizionare “.

„Ambiția noastră rămâne aceea de a fi liderul industriei de închiriere a paleților prin serviciile pentru clienți, inovare și sustenabilitate”.
În anul financiar 2018, IFCO a generat venituri de 1,1 miliarde de dolari și un profit subiacent de 133 milioane USD.