Coca-Cola HBC, in topul companiilor sustenabile in clasamentul S&P Dow Jones Index (DJSI)

Coca-Cola HBC a fost numita, pentru al patrulea an consecutiv, lider al sustenabilitatii in industria bauturilor, conform clasamentului S&P Dow Jones Index. Compania a obtinut un scor total de 90 – cu 38 de puncte peste media industriei, anunta un comunicat al companiei.

Continuand schimbarile pozitive ale anilor precedenti, Coca-Cola HBC a redus cu 3% necesarul de apa utilizat pentru producerea unui litru de bauturi racoritoare, fata de anul 2016. Totodata, rata totala a energiei utilizate a scazut cu 5%, implicand un necesar mai mic de energie pentru productia fiecarui litru de bauturi racoritoare. In 2016, un procentaj de 37% din totalul ambalajelor introduse pe piata a fost recuperat pentru a fi reciclat.

Coca-Cola HBC deservește aproximativ 600 de milioane de consumatori pe trei continente, in cele 28 de tari in care este prezenta. In 2016, compania a investit 7,3 milioane de euro – 1,6% din profitul obtinut inainte de taxele aferente anului respectiv – in nenumarate initiative de imbunatatire a bunastarii vietii comunitatilor, concentrandu-se asupra protejarii mediului și a resurselor de apa, precum și asupra dezvoltarii tinerilor, in parteneriat cu peste 294 de ONG-uri.

Aspecte cheie ale sustenabilitatii pentru 2016:

  • 31.083 angajati
  • 35.000 de furnizori in lantul de valoare
  • 3,1 miliarde de euro in cheltuieli pentru achizitii directe
  • 281 de milioane de euro, totalul taxelor și contributiilor achitate
  • 6% reducere a emisiilor directe de carbon (de la an la an)
  • 33% reducere a deșeurilor per litru produs (de la an la an)
  • 88% índice de angajament sustenabil al angajatilor

Mai multe detalii despre performantele in materie de sustenabilitate ale Coca-Cola HBC aici: http://coca-colahellenic.com/en/sustainability/.