Coca-Cola HBC, în topul companiilor sustenabile în clasamentul S&P Dow Jones Index (DJSI)

25

Indexul de Sustenabilitate Dow Jones 2019 – un indicator de referință la nivel internațional pentru sustenabilitatea companiilor – a desemnat Coca-Cola HBC drept cea mai sustenabilă companie din industria de băuturi din Europa. Este a șasea oară în ultimii 7 ani când Coca-Cola HBC ocupă primul loc în acest clasament și a noua oară consecutiv când s-a numărat printre primele trei cele mai sustenabile companii din industria de băuturi la nivel global și european.

Scorurile maxime înregistrate la 11 categorii și îmbunătățiri în altele 9 au contribuit la un scor general de 90, care a plasat compania pe locul doi în clasamentul global.
Rezultatele de sustenabilitate din 2018 care au contribuit la acest scor sunt următoarele:
• Au redus emisiile de carbon cu 1,27 milioane de tone în 2018, respectiv cu cu 25% comparativ cu 2010, cu doi ani mai devreme decât termenul stabilit (2020).
• Au atins un scor de angajament în rândul angajaților de 88%, peste media companiilor FTSE 100.
• 37% din pozițiile de management sunt deținute în prezent de femei, ținta fiind de 50% până în 2025.
• 98% din cheltuielile cu furnizorii, în valoare de 3.237 mil. euro, au mers către furnizori locali, sprijinind astfel afacerile și crearea de locuri de muncă în țările în care compania este activă. În același timp, au contribuit la economiile locale și au plătit taxe în valoare de 328 mil. euro.
• Au investit 7,9 mil. euro în proiecte dedicate comunităților, din care mai mult de o treime au mers către programul dedicat tinerilor, Youth Empowered, pentru a-i ajuta să dezvolte abilități profesionale și personale.
• Au redus cantitatea de apă utilizată în procesele de producție din fabrici cu 22% (comparativ cu 2010).
• Au colectat echivalentul a 45% din totalul ambalajelor primare pe care le-au pus pe piață, pentru a fi reciclate.

În septembrie 2018, Coca-Cola HBC a lansat angajamentele de sustenabilitate pentru 2025, pentru 6 domenii-cheie: reducerea emisiilor; consumul de apă și administrarea acesteia; O lume fără deșeuri; aprovizionarea cu ingrediente; nutriție; oamenii și comunitățile noastre.

Performanțele Coca-Cola HBC în materie de sustenabilitate sunt recunoscute și de alte clasamente respectate din industrie, cum ar fi CDP Climate Disclosure, MSCI ESG Rating și FTSE4Good Index.