CHEP in parteneriat cu Mainfreight −investitie de 600.000 de Euro intr-o linie de reconditionare a paletilor la Ploiesti

CHEP, furnizor global de servicii de inchiriere de paleti, a realizat o investitie de 600.000 de Euro intr-o linie semiautomata de reconditionare a paletilor in Service Center-ul situat in depozitul Mainfreight din Ploiesti.

Parteneriatul CHEP- Mainfreight Romania a inceput in anul 2012 si include servicii de colectare, reconditionare, stocare si livrare a paletilor catre producatorii si de distribuitorii din reteaua CHEP.

Decizia de extindere si automatizare a Service Center-ului va duce la o crestere a productivitatii cu aproape 70% (pana la 600 de paleti reconditionati/ ora), scaderea consumului anual de scandura cu circa 125m3, precum si imbunatatirea mediului de lucru pentru operatorii tehnici.

Pe noua linia de reconditionare, echipamentele parcurg un traseu automat de inspectie, reparatie, vopsire a paletilor, precum si de reciclare a elementelor inutilizabile. Toate activitatile sunt supervizate de operatorii tehnici, conform standardelor globale de calitate impuse de furnizorul logistic.

„Am inregistrat o cifra de afaceri de 53,7 milioane RON din inchirierea paletilor reutilizabili, pentru anul financiar incheiat la 30 iunie 2017, in crestere cu 35% fata de anul precedent, cand veniturile s-au cifrat la 39,9 milioane RON. CHEP Romania depaseste pentru al treilea an consecutiv cresterea anuala medie estimata de 20% pana in anul 2020, pe fondul modernizarii si eficientizarii din piata de Supply Chain si a dezvoltarii comertului modern.”, a declarat Gabriel Andronescu, Country General Manager CHEP Romania.

„Cresterea de doua cifre a performantelor noastre financiare din ultimii 5 ani este raspunsul incercarilor noastre de a personaliza si diversifica serviciile noastre de logistica si transport” a declarat Emil Ion, Managing Director Mainfreight Romania.

Volumul de paleti inchiriati de CHEP a crescut cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe parcursul anului, furnizorul logistic a livrat peste 3.000.0000 de paleti albastri, ceea ce reprezinta peste 15% din fluxurile anuale din piata de FMCG autohtona. Cel mai mare volum se inregistreaza in sectorul de produse de curatenie si ingrijire personala (700.000 de fluxuri anuale de paleti), bauturi (662.000) si ulei vegetal (375.000).

Prin utilizarea sistemului circular de inchiriere a paletilor, companiile din sectorul local de FMCG au eliminat in total din Supply Chain 2.600 m3 de lemn, 3.000 tone CO2 si 250 de tone de deseuri.

 

In sistemul de inchiriere a paletilor, companiile solicita periodic cantitatea de paleti de care au nevoie pentru livrarea marfurilor catre comercianti si externalizeaza managementul paletilor in lantul de distributie. Paletii sunt colectati din piata dupa descarcarea marfurilor, inspectati, reconditionati – in cele doua depozite locale CHEP – si reintrodusi intr-un flux ecologic circular.

CHEP deruleaza operatiuni logistice pe piata de FMCG din regiunea de est a tarii prin depozitul din Ploiesti si deserveste companiile din regiunea de vest prin depozitul din Timisoara.

Mainfreight Romania opereaza depozite in Ploiesti si Cluj, precum si in Bacau si Constanta. In prezent, compania are 240 de angajati si este in continua dezvoltare.

CHEP Romania este subsidiara liderului mondial in solutii logistice de inchiriere a paletilor si a altor echipamente pentru sectoarele de bunuri de larg consum, produse proaspete, bauturi si retail. La nivel global, furnizorul deserveste mai mult de 60 de tari, acoperind peste 500.000 de puncte de distributie  cu o echipa de 12.500 de angajati, care gestioneaza livrarea a 300 de milioane de paleti si containere. CHEP Romania ofera din anul 2012 o gama larga de solutii logistice si servicii de consultanta care cresc performanta activitatii de distributie a bunurilor pentru cele mai importante companii din sectorul de FMCG. CHEP face parte din grupul Brambles, operatorul unui portofoliu care include IFCO, cel mai important furnizor de containere reutilizabile din plastic pentru industria globala de alimente proaspete si furnizori de containere speciale pentru sectorul auto.

Mainfreight Romania este astazi unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de transport si logistica. Sustinuta de o puternica retea de distributie la nivel international, compania ofera solutii integrate de depozitare, transport si distributie, specifice fiecarui client in parte. La nivel global, grupul Mainfreight are 240 de filiale in Asia, Australia, Europa si SUA, peste 7000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de peste 1 miliard de euro.