Cata carne consuma romanii?

0
436

Un roman consuma in medie, lunar, 3,39 kilograme de carne, arata datele Institutului National de Statistica (INS) preluate de AGERPRES, ceea ce este considerat un consum relativ scazut de carne comparativ cu standardele din tarile dezvoltate.

„Consumul mediu lunar de carne proaspata pe o persoana a fost, in anul 2016, de 3,39 kg/persoana, in usoara crestere fata de anul 2015. Impreuna cu preparatele din carne, acesta se ridica la 4,51 kg/persoana lunar, in crestere fata de anul anterior cu 0,02 kg/persoana lunar, ceea ce inseamna un consum mediu anual de 54,2 kg/persoana”, se arata in document.

Gospodariile formate dintr-o singura persoana au cel mai bogat consum de carne (4,89 kg/persoana lunar carne proaspata si respectiv 6,53 kg/persoana lunar carne proaspata si preparate din carne).

Pâinea si produsele de franzelarie reprezinta unul din alimentele de baza pentru toate categoriile de gospodarii analizate.

„Pe ansamblul gospodariilor, in anul 2016, consumul mediu lunar a fost de 8,24 kg/persoana (8,38 kg/persoana in anul 2015), insemnând anual 98,9 kg/persoana (100,6 kg/persoana in 2015). Consumul cel mai scazut de pâine si produse de franzelarie s-a inregistrat la gospodariile de agricultori (7,99 kg/persoana)”, informeaza INS.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPrivate Label Innovation Show – Editia VI
Articolul următorCarlsberg – previziuni financiare ponderate pentru anul 2017
Daniela Oancea

Redactor Sef al Modern Buyer din iulie 2017.
Absolventa a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Daniela are o experienta de peste 20 de ani in presa. A inceput sa lucreze ca reporter si apoi ca redactor de stiri externe la cele mai importante cotidiene nationale. Si-a continuat cariera ca Business Editor pentru Mediafax si apoi ca redactor-sef la diferite publicatii business to business, precum si ca expert media in trei proiecte europene PHARE/SAPARD.