Carrefour România și Fundația FARA lansează proiectul Academia Carrefour

Carrefour România și Fundația FARA urmăresc îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor cu dizabilități prin proiectul „Academia Carrefour. Sănătate, Educație și Terapie (SET) pentru copii și tineri cu dizabilități”.

Cei doi parteneri amenajează grădini terapeutice și organizează, împreună cu specialiști în nutriție, psihologi și pediatri, activități pentru ca hrana sănătoasă să fie parte din cotidian și oferă sprijin alimentar de bază familiilor care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități din comuna Cacica, județul Suceava. Această abordare este complementară programului terapeutic, pentru a atinge starea de bine în toate aspectele legate de sănătatea fizică și mintală.

Sprijinul financiar oferit de retailer, precum și activitățile derulate împreună cu voluntarii Carrefour România susțin 158 de persoane, printre care tineri cu dizabilități, rezidenți în Casa Elisabeta, Cacica, familii care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități din Cacica și copii cu dizabilități care primesc servicii specializate în Centrul de zi, Terapie și Recuperare Emanuel din Suceava.

Cu ocazia lansării proiectului, o echipă de 14 voluntari Carrefour România participă astăzi, împreună cu cei 8 tineri rezidenți și angajați FARA, la Casa Elisabeta din comuna Cacica, la amenajarea unei grădini suspendate.

„Strategia noastră integrată de responsabilitate socială, în cadrul căreia punem accent pe alimentație sănătoasă și mediu, s-a materializat prin acest proiect atât de necesar. Prin susținerea neîntreruptă a echipei FARA, ne putem bucura astăzi pentru copiii și tinerii, care de acum înainte vor avea parte de activități educative într-un cadru terapeutic deosebit,” a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

O echipă formată din pediatru nutriționist, psiholog terapeutic, specialist în activități ocupaționale, împreună cu angajații Fundației FARA asigură evaluarea inițială a tinerilor, monitorizarea progresului și pregătesc activitățile pentru educație, nutriție și dobândirea cunoștințelor cu privire la hrană sănătoasă și autovalorizare prin ateliere culinare.

Împreună, cei doi parteneri amenajează grădini terapeutice prin plantarea și cultivarea de legume, flori perene și aromatice, amenajarea unor locuri de tihnă și studiul plantelor, circuite senzoriale în aer liber, iar copiii și tinerii vor participa la ateliere de gătit, culegerea plantelor medicinale și pregătirea acestora pentru a fi folosite în cadrul terapiilor naturiste.

În plus, este asigurat pentru o perioadă de 6 luni un pachet alimentar de bază pentru 12 familii din comuna Cacica, care au în grijă cel puțin o persoană cu dizabilități.

Fundația FARA, fondată acum 30 de ani, are misiunea de a transforma viața celor mai vulnerabili și defavorizați copii, tineri și familii care trăiesc în comunități sărace din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.