Carrefour incheie un parteneriat cu P3, pentru un complex logistic de peste 81.000 mp

Dezvoltatorul si managerul de proprietati pan-europene de logistica P3 a anuntat pre-inchirierea cladirii, ca parte a unei tranzactii mai ample, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafata totala de 81.000 mp pentru retailerul francez Carrefour.
Noul complex Carrefour va include un depozit existent si un spatiu Build-to-Suit (BTS) frigorific, de 15.000 mp . Este prima constructie de tip Build-to-Suit demarata de P3 in Romania, de la achizitia P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din tara, la inceputul acestui an. Noile cladiri vor mari portofoliul total al P3 in Romania, portofoliu care cuprinde deja opt depozite, la circa 270.000 mp.
„Este unul dintre cele mai mari contracte incheiate anul acesta de P3 pe piata logistica din Europa Centrala si de Est. Faptul ca o companie de calitatea si dimensiunea Carrefour a devenit clientul nostru, intr-un proiect de o asemenea amploare, este o mare realizare pentru P3. Romania creste rapid ca piata, iar ambitiile noastre sunt foarte mari aici. Dupa ce am achizitionat P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din tara, la inceputul acestui an, suntem foarte entuziasmati sa facem un nou pas cu primul nostru proiect Build-to-Suit. Aceasta tranzactie certifica numeroasele calitati ale parcului, inclusiv locatia si facilitatile lui, dar si capacitatea P3 de a livra cladiri concepute dupa nevoile clientilor, rapid si eficient din punct de vedere al costurilor. Carrefour este unul dintre clientii nostri in Franta si suntem incantati sa colaboram cu ei si in Romania”, a declarat Ian Worboys, CEO P3.

Constructia primei cladiri a inceput in octombrie 2015, spatiile logistice urmand a fi predate in mai multe etape, intre aprilie si octombrie 2016.

„Odata cu succesul business-ului nostru multivalent a venit si nevoia de a ne extinde depozitele in nord-vestul Bucurestiului. De aceea, ne-am propus sa dublam spatiul pe care-l ocupam prin constructia de noi cladiri Build-to-Suit, realizate dupa cele mai inalte standarde de mediu, pentru a ne adapta nevoilor noastre din prezent si din viitor”, a precizat Anca Damour, Director of Property & Corporate Affairs al Carrefour.
Cladirile vor fi construite de P3 dupa cele mai noi standarde, menite sa respecte criteriile stricte de mediu impuse la nivel european si sa eficientizeze costurile operationale. Compania lucreaza indeaproape cu echipa Carrefour si exploreaza diverse solutii tehnologice moderne pentru a atinge aceste obiective, inclusiv iluminare cu LED, management-ul alimentarii cu apa, placare eficienta energetic (etansare in depozitul frigorific) si un sistem complet de management al cladirilor. Noul spatiu va fi proiectat, totodata, pentru a se adapta nevoilor in schimbare ale Carrefour, prin capacitatea de a fi extins.
Pozitionat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, langa Bucuresti, parcul P3 Bucharest este ocupat in totalitate, in prezent. In plus, dispune de teren care permite dezvoltarea a 114.000 m2 de spatii suplimentare, cu unitati incepand de la 4.000 m2 si pana la 40.000 m2..