Carmen Gavrilescu, Președinte APSS: „Prognozăm o producție totală de 2.400 de tone de Salam de Sibiu în 2018”

502

Cei șase membri ai Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) și-au propus ca în următorii doi ani să ajungă la o producție totală de circa 3.000 de tone, obiectivul de creștere fiind de circa 15-20%. „Pentru 2018, prognozele noastre de producție arată că vom atinge pragul de 2.400 de tone. Astăzi, consumul mediu în România este de 4 felii de Salam de Sibiu/cap de locuitor. Eforturile constante pe care le facem pentru promovarea internă și externă a celui mai iubit salam din România și feed-back-ul pozitiv pe care l-am primit în urma participării noastre la două târguri europene relevante, ne îndreptățesc să rămânem optimiști cu privire la performanța acestui produs pe piața internă și externă”, a precizat astăzi Carmen Gavrilescu, Președintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu cu prilejul unei conferințe de presă desfăurate în cadrul standului organizației deschis la ediția 2018 a târgului Indagra.

APSS a obținut o finanțare de circa 1,5 milioane de euro pentru acțiuni de promovare pe piața internă și internațională, fondurile fiind utilizate în implementarea unui amplu program de promovare Enjoy! It’s from Europe.

Un alt obiectiv major al APSS este creșterea exporturilor. „Din cantitatea totală de produse realziate de cei șase membri ai asociației, doar 2% merge astăzi la export, în țări precum Italia și Spania unde există comunități importante de român. Avem certitudinea că programele de promovare implementate, participare anoastră la evenimente internaționale de profil și suportul acordat de partenerii din rândul mai multor ambasade se vor regăsi în rezultatele pe care Salamul de Sibiu îl va avea pe alte piețe.

Estimările APSS arată că Salamul de Sibiu feliat deține o pondere de peste 30% în vânzări, luând în calcul atât produsele ambalate ale producătorilor cât și vânzările realizate de retaileri la vitrinele cu vânzare asistată.

În luna septembrie a.c., Salamul de Sibiu IGP a fost degustat și de specialiștii și pasionații de gastronomie din cadrul celei de a 12 ediții a Salonului Internaţional Terra Madre Salone del Gusto din Torino, Italia.