Budureasca a lansat colecția Centenar, în ediție limitată

402

Budureasca, producătorul de vinuri premium românești, a ales să celebreze 100 de ani de la Marea Unire din 1918 prin lansarea colecției Centenar. Colecția se adresează pasionaților de vin și istorie și a fost lansată în ediție limitată. Astfel, fiecare sortiment este disponibil în număr de 1918 + 100 sticle. Evenimentul de lansare a avut loc la Crama Budureasca, fiind acompaniat de degustarea vinurilor asociată unui moment de food pairing. Formația ZMEI3 a susținut un recital pentru cei prezenți a lansare.

Colecția este compusă din trei vinuri diferite, fiecare cu propria simbolistică și include două tipuri de etichete. Din seria Centenar Alb fac parte vinurile Fetească Neagră Origini 2015 – un soi tradițional românesc și Sauvignon Blanc Origini 2016 – de sorginte franțuzească, un soi care s-a adaptat bine la pământul românesc, amintind de personalitățile străine care au contribuit la unirea românilor, așa cum este cazul generalului Berthelot.

Centenar Negru este un cupaj de cinci vinuri nobile, fiecare simbolizând cele cinci regiuni istorice – Basarabia, Bucovina, Transilvania, Țara Românească și Țara Moldovei, care s-au unit asemenea soiurilor de struguri Shiraz, Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir.

“Sperăm că cei pasionați de vin să aprecieze colecția Centenar și să o considere o piesă de referință în galeria lor de vinuri, iar cei ce prețuiesc tradiția și istoria neamului nostru să savureze cele trei vinuri care cinstesc 100 de ani de România”, a declarat Olga Miloiu, director executiv Budureasca.

Colecția Centenar include două tipuri de etichete, acestea fiind alese în urma unui concurs de design desfășurat în primăvară. Sticlele din colecția Centenar Alb au pe etichetă grafica hărții României Mari, iar pe sticla de Centenar Negru se regăsește o etichetă cu un mecanism care simbolizează roțile unui ceas, care s-a pus în mișcare la momentul Marii Uniri. Ambele colecții se vând împreună cu o cutie cadou și un pliant în care este prezentat pe scurt contextul și semnificația actului Unirii.

Cei ce își doresc să se bucure de un moment special, pot merge la Crama Budureasca, în inima podgoriei Dealu Mare, acolo unde se pot bucura de o degustare a vinurilor colecției Centenar, dar și a altor vinuri renumite din portofoliul Budureasca, într-o oază de liniște, într-un loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului.

Vinurile pot fi cumpărate online, de pe colectia-centenar.cramabudureasca.ro, din magazinele proprii Budureasca din București – Băneasa Shoppping City și Buzău, de la Crama Budureasca – Dealu Mare și din magazinele specializate de vinuri și suveniruri. Preț recomandat: 84 lei + TVA – set de colecție (o sticlă de vin Centenar, cutie de colecție și pliant bilingv România – Primul Război Mondial și Marea Unire).