British American Tobacco a finalizat achizitionarea Reynolds

British American Tobacco (BAT) a finalizat achizitionarea restului de 57,8% din pachetul de actiuni al Reynolds American, pe care pana in prezent nu il detinea, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

BAT afirma ca in acest fel isi asigura o prezenta echilibrata pe pietele emergente cu crestere ridicata si pe pietele cu rentabilitate ridicata, cu acces direct in SUA.

„Aceasta este o afacere de transformare”, a declarat Nicandro Durante, CEO-ul BAT. „Vom profita de ce au mai bun ambele companii in toate ariile pentru a crea o companie mai puternica si mai durabila”.

Acțiunile Reynolds au incetat sa fie tranzactionate pe bursa din New York, iar actionarii vor primi 29,44 dolari pentru fiecare actiune Reynolds si 0,5260 actiuni simple BAT. Intre timp, BAT va incepe sa tranzactioneze pe bursa cu simbolul „BTI”.

Compania declara ca se angajeaza sa ofere o rata de plata a dividendelor de cel putin 65% si sa isi creeze un profil financiar puternic care sa vizeze o rata de credite solide pentru investitii, printr-o reducere a gradului de indatorare.

„Am inceput deja sa lucram la acoperirea costurilor, suntem hotarati sa ajungem la o crestere continua a profitului si sa cream beneficii de lunga durata pentru actionarii nostri pe viitor”, a adăugat Durante.