Boicot in Germania: Mars si Iglo au sistat livrarile catre Kaufland

596

Magazinele retailerului Kaufland din Germania nu mai sunt aprovizionate cu produsele furnizate de companiile Iglo si Mars, in urma unor diferende in ceea ce priveste viitoarea strategie de colaborare, scrie Planet Retail. Potrivit declaratiei unui purtator de cuvant al Iglo citate de presa germana, “parteneriatul dintre cele doua parti a fost sistat deoarece cele doua parti nu au cazut de acord asupra unor strategii viitoare si termeni generali de colaborare”. De altfel, ambii furnizori s-au declarat nemultumiti atat de preturile de livrare cat si de locul de plasare a produselor lor in magazinele Kaufland.
In particular, Iglo are un istoric recent in boicotarea anumitor retaileri, vara trecuta refuzand sa livreze catre Real.

Furnizorii se confrunta cu situatii dificile in prezent, nereusind sa faca fata concurentei acerbe de pret de pe piata germana. Scaderea preturilor a fost alimentata in principal de discounteri, care au inceput sa listeze masiv branduri de tip A. De exemplu, Aldi a listat toamna trecuta mai multe marci tip A, cum ar fi Red Bull, miscare ce a avut ca rezultat scaderea pretului la acest produs la mai multi retaileri.