Beciul Domnesc lansează gama Sceptrus

Beciul Domnesc lansează Sceptrus, un nou brand de vinuri premium. Gama Sceptrus aduce în atenția consumatorilor trei noi tipuri de vin, sub un concept inedit de campanie: Modernobilitate. Gama Sceptrus include: un fumé, cupaj de Chardonnay cu Sauvingon blanc, un rosé (cupaj de Pinot Noir și Cabernet Sauvingon) și un vin roșu, un cupaj de Cabernet Sauvingon, Fetească Neagră și Merlot.

Sceptrus fumé este un produs vinificat în sec, care îmbină soiurile Chardonnay și Sauvignon Blanc. Soiul Chardonnay este maturat în barique-uri pentru a dobândi notele dulci și vanilate de tanin, care, odată contopite cu notele florale și de citrice ale soiului Sauvignon Blanc completează paleta gustativă și fac ca vinul să devină catifelat, rotund, cu accente surprinzătoare de portocală confiată.

Sceptrus rosé este conceput prin cupajarea vinurilor obținute din soiurile Pinot Noir și Cabernet Sauvignon, fiind un produs vinificat în sec. Aromele fructate de cireșe albe, amărui și piersici specifice soiului Pinot Noir, împreună cu notele calde de căpșuni și fragi specifice Cabernetului, dau naștere unui vin cu o personalitate unică. Notele sale fructate se echilibrează perfect cu aromele secundare cu accente de fructul pasiunii și pepene verde.

Sceptrus roșu este creat din soiurile Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Merlot, vinificate în sec, având forța și amplitudinea aromelor individuale ale celor trei soiuri de struguri negri. Acest vin poartă savoarea fructelor de pădure supracoapte și a notelor calde, puternice ale toamnei subcarpatice. Prin culegerea târzie a strugurilor s-au obținut note aromatice complexe, specifice unui vin corpolent și echilibrat.

„Tradiția vinurilor românești este moștenirea noastră, iar misiunea pe care ne-am asumat-o este aceea de a oferi românilor produse de cea mai bună calitate, produse medaliate și premiate de-a lungul timpului. Sceptrus este un proiect de suflet, care vine ca o completare firească a dorinței noastre de a dezvolta segmentul premium al portofoliului companiei Beciul Domnesc, prin trei tipuri de vin complet diferite, surprinzătoare, unice.”, menţionează Luchi Georgescu, Preşedinte Beciul Domnesc.

Înfiinţată în anul 1949, Beciul Domnesc este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România. Compania exploatează peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă, amplasate în renumitele podgorii Cotești, Odobești, Panciu și Huși. Mândria companiei este Monumentul Beciul Domnesc, care datează din vremea lui Ştefan cel Mare şi găzduieşte peste 100 000 sticle de vin. Datorită importanţei sale istorice, Monumentul Beciul Domnesc a fost inclus în patrimoniul cultural al României.

Portofoliul Beciul Domnesc cuprinde produse din categoriile vin, vinars, băuturi spirtoase și oţet. Printre brandurile de vin din portofoliul companiei se numără Mirabilis Machina, Sempre Rose, Vinoteca, Comoara Pivniţei, Egregio, Rosé Vérité, Beciul Domnesc, Beciul Domnesc Grand Reserve, Sigillum Moldaviae și altele, iar portofoliul de vinarsuri este format din brandurile Mioriţa și Jad.