Antreprenorii din Iași formează Asociația magazinelor de proximitate La Băcănie

381

O echipă de antreprenori din Iași, cu experiență de peste 10 ani în domeniul vânzărilor pe piața produselor de consum curent, vrea să pună la dispoziția comunității locale cunoștințele și resursele acumulate și a lansat Asociația magazinelor de proximitate La Băcănie. Asociația, al cărei președinte este Iustinian Cozma Rusu, își va prezenta rolul și misiunea luni, 25 februarie 2019, la Palatul Culturii din Iași, în sala Ștefan Procopiu, de la ora 16:00.

 

Asociația înglobează un număr de 35 de afaceri independente care dețin peste 30 de magazine de proximitate și 8 unități de producție unite sub numele Asociația magazinelor de proximitate La Băcănie.

Asociația urmărește colaborarea mai bună cu producătorii locali și promovarea produselor acestora, înființarea și dezvoltarea de noi afaceri locale și crearea de noi locuri de muncă în interiorul comunității, pentru a păstra un flux financiar constant în aceeași comunitate, ca mijloc de dezvoltare și consolidare a acesteia.

Asociația magazinelor de proximitate La Băcănie s-a înființat din nevoia de a rezista în competiția cu marile rețele comerciale.

În opinia fondatorilor, dezvoltarea insuficient controlată a rețelelor de super și hiper magazine conduce la o presiune fantastică asupra micilor comercianți, la pierderea locurilor de muncă, la diminuarea diversității produselor autohtone la raft în detrimentul consumatorului final și la dependența acestuia de mărcile internaționale.