Angajații Lidl România s-au mutat în noul sediu din București Pipera

Lidl Romania- cantina sediul central, Pipera

Angajații Lidl România s-au mutat în noul sediu din București Pipera. Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde europene. De asemenea, odată cu mutarea în noul sediu, angajații se bucură de multiple beneficii, precum sală de fitness, cantină sau cafenea.

Clădirea are o suprafață de peste 12.500 mp2 și se află în vecinătatea celui mai “verde” magazin Lidl. Sediul este format din două clădiri separate, însă interconectate: prima dintre ele are patru etaje și cuprinde zonele cu facilități pentru angajați, iar cea de-a doua are șase etaje și este compusă din două corpuri simetrice, cu spații de birouri.

„Sustenabilitatea a fost un criteriu pe care l-am luat în calcul în toate demersurile companiei în cei aproape șapte ani de prezență Lidl pe piața locală. Nici noul nostru sediu central, pe care îl inaugurăm astăzi, nu face excepție de la acest standard. Acesta este un proiect conceput pentru a fi cât mai eco-friendly, în linie cu standardele de referință în materie de eficiență, și dispune, în același timp, de facilități excelente pentru angajații noștri”, a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Clădirea proiectată de Square Bau și construită de Skanska îndeplinește cerințele sistemului de evaluare britanic BREEAM. Au fost utilizate materiale de construcție certificate, reciclate și reciclabile, integrând, totodată, unele dintre cele mai avansate soluții tehnologice disponibile în domeniul construcțiilor.

Gradul mare de eficiență energetică a noului sediu este posibil datorită unor soluții inovatoare, durabile. Fațada “inteligentă” încorporează un sistem automatizat de umbrire, care permite reglajul obloanelor, în funcție de intensitatea și poziția soarelui. Mai mult, sistemul este prevăzut cu geam tripan, ceea ce contribuie la minimizarea transferului termic.

Încălzirea și răcirea clădirii sunt asigurate de un sistem de 78 de sonde geotermale și pompe de căldură, completat de 6 centrale de tratare a aerului, pentru o atmosferă optimă în interior. Totodată, sediul folosește un sistem de iluminare LED cu senzori, ce eficientizează consumul de energie electrică.

Conceptul de design interior al sediului central Lidl, România Surprinzătoare, realizat de arh. Anda Manu integrează atât angajamentul companiei pentru sustenabilitate, cât și obiectivul de a le oferi angajaților confort la locul de muncă. Fiecare nivel al clădirii este asociat unei zone ale țării, iar o parte dintre cele 25 de săli de întâlniri sunt denumite după locuri unice și surprinzătoare din România. Activitatea de lucru se desfășoară în birouri de tip open-space, ce pot acomoda până la 360 de spații individuale.

Una dintre principalele facilități destinate angajaților este sala de fitness de 230 mp2, deschisă de luni până duminică, între orele 6:30 – 23:00 și dotată cu aparate de ultimă generație.

Angajații pot lua masa la cantina de la parterul clădirii, unde se servesc preparate din produse și ingrediente de la Lidl, atât pentru micul dejun, cât și pentru masa de prânz.

Noul sediu Lidl este prevăzut cu 233 de locuri de parcare, situate la nivel subteran și suprateran – suficiente pentru angajații care doresc să vină la birou cu mașina, 7 stații de încărcare a mașinilor electrice și 40 de locuri pentru cei care optează să vină la birou cu bicicleta. De asemenea, un beneficiu suplimentar oferit de Lidl este microbuzul express care asigură curse dimineața, la începutul zilei de lucru, și seara, la final de program, între sediu și stația de metrou Aurel Vlaicu.