Alka anunta parteneriatul cu Chep pe piata locala

687

Alka anunta parteneriatul sau cu Chep, lider in solutii logistice de inchiriere a paletilor, pentru simplificarea si eficientizarea proceselor de logistica. Astfel, Alka face un nou pas spre modernizare prin investitii in infrastructura de calitate.

In Romania, Alka distribuie incarcaturile de paleti catre 20 platforme de comert modern, 30 de distribuitori si 10 puncte de lucru proprii. Per total, produsele Alka sunt livrate in peste 20.000 de locatii raspandite pe tot teritoriul tarii.

“Suntem convinsi ca doar prin specializare ajungem sa performam intr-un anumit domeniu. Astfel Chep ofera expertiza si o solutie mai eficienta in domeniul logisticii paletilor iar Alka se va concentra pe directiile stategice de activitate – dezvoltare de produse, productie la standarde inalte, vanzare si distributie de calitate, dar si marketing pentru brandurile proprii”, a declarat Ady Hirsch, CEO-ul Alka.

„Suntem determinati sa crestem impreuna: vom sustine, prin serviciile noastre, si noua fabrica Alka din Ploiesti, fapt care va consolida pozitia ambelor companii in FMCG – ul romanesc, aducand beneficii majore intregului lant logistic in care ne desfasuram activitatea.”, mentioneaza Gabriel Andronescu, Director General al CHEP Romania.

„Cu ajutorul Chep vom avea un lant de aprovizionare mai bun, un flux natural pe un singur sens, incepand din zona de productie si pana la client. Acest flux nou permite o devoltare sustenabila. Modelul de afaceri CHEP prin utilizarea in comun se bazeaza pe reutilizare, reciclare si reducerea continua a deseurilor – acestea fiind obiective clare de responsabilitate sociala pentru Alka”, declara Cristi Petcu, Director Adjunct Alka Trading.

In prezent, afacerile Alka Group acopera multe categorii, cu prezenta pe intreg teritoriul Romaniei cat si in afara acestuia. In 2016, grupul Alka a inregistrat o cifra de afaceri de 155 milioane lei si are in prezent peste 600 de angajati.
Chep deruleaza operatiuni logistice pe piata de FMCG din regiunea de est a tarii prin depozitul din Ploiesti si deserveste companiile din regiunea de vest prin depozitul din Timisoara.