Al’Fez – un brand dedicat bucătăriei orientale, în portofoliul Parmafood

Parmafood aduce în piață un nou brand, proaspăt intrat în portofoliul său. Al’Fez este un brand prezent în peste zece țări, printre care Marea Britanie, unde este nr. 1 în categorie, Belgia, Olanda sau Franța.

Al’Fez sau ال فاس în arabă, se traduce ca „Fesul”. Fez este un oraș istoric din Maroc, dar și o pălărie tradițională purtată de bărbați în tot Magrebul, un simbol al Marocului. Compania Al’fez a fost fondată de Sam Jacobi, ideile din spatele acestui brand au fost influențate de copilăria sa petrecută în Orientul Mijlociu.

Al’Fez își dorește să ofere clienților o experiență culinară autentică – gama fiind destinată atât bucătarilor experți, cât și începătorilor care încearcă prima dată bucătăria orientală.

Apricot & Coriandru Tagine Sauce este un sos pe bază de roșii, cu o aromă dulce aromată și aromată, perfect pentru pui, miel sau legume. Ideal pentru a găti o mâncare tipic marocană, Tagine.

Maroccan Meatball Tagine Sauce este un sos pe bază de roșii, îmbogățit cu un amestec de condiment tipice. Este sosul pentru chiftelele clasice marocane, dar și pentru miel, pui sau legume, cous cous sau orez.

Harissa este o pastă clasică de ardei iute din Africa de Nord, făcută cu ardei iute, roșii și usturoi. Folosit în mod tradițional în Libia, Tunisia, Algeria și Maroc pentru a adăuga iuțeala tipică mâncărurilor zonei, tocană, supă sau legume, cous cous sau orez. Harissa se folosește ca bază pentru marinatul cărnii. Green Harissa este pe bază de ardei verde, coriandru, usturoi și chimen.

Rose Harissa este o pastă de ardei iute, condimente aromate și petale de trandafir. Dulceața subtilă a petalelor de trandafir este echilibrată de iuțimea ardeiului roșu.

Natural Tahini este o pastă de susan de calitate superioară, făcută din semințe 100% de susan, ușor prăjite și măcinate într-o pastă cremoasă. Folosit pe scară largă în bucătăria nord-africană, în Orientul Mijlociu, în Grecia și în Turcia, Natural Tahini este folosit ca dressing sau ca ingredient pentru humus sau Baba Ganoush.

Maroccan Spiced Couscous. Un Cuscus aromat, cu un mix de condimente exotice din Africa de Nord și amestecat cu stafide si muguri de pin. Cuscusul condimentat marocan este rapid și ușor de făcut și poate fi savurat în mai multe moduri.

Lebanese Style Falafel. Unul dintre cele mai populare alimente vegetariene și vegane din Orientul Mijlociu, Falafel este preparat cu năut măcinat, ierburi și condimente. Poate fi servit ca atare sau alături de salate, legume murate, sosuri.

Ce își dorește Parmafood odată cu introducerea acestui brand pe piața din România? Să ofere consumatorilor o gamă cu ajutorul căreia să poată avea o experiență culinară specifică zonei Orientului Mijlociu, de la ingredientele pentru clasicul hummus, până la Falafel, cous cous marocan, harissa sau sosurile marocane.


În acest moment, în oferta Parmafood găsim ingredientele pentru bucătăriile internaționale reprezentative, Blue Dragon – China, Japonia, Thailanda, Patak’s – India, Srina Lanka, Old El Paso – Mexic, Mutti, La Molisana, Pietro Coricelli – Italia.