Afaceri in crestere cu 16% pentru Unilact, producatorul brandului De la Ferma

Producatorul autohton de branzeturi Unilact Transilvania a inregistrat a inregistrat anul trecut un avans cu peste 16% al cifrei de afaceri, ajungand la peste 14 milioane de lei (3,15 milioane de euro) si mizeaza in acest an pe o majorare cu cca. 20% a business-ului. In plus, compania se asteapta si la o crestere a exporturilor cu aprox. 40% in 2016. „Scaderea TVA-ului, largirea echipei de vanzari, investitiile realizate si noile parteneriate de peste granite au avut un impact pozitiv in business-ul companiei anul trecut. Astfel, cifra de afaceri inregistrata a ajuns la peste 14 milioane de lei (3,15 milioane de euro), cu 16% mai mare comparativ cu 2014 cand am raportat un business de 11,9 milioane de lei (2,7 milioane de euro)”, a declarat Marius Bicu, Managing Partner al Unilact. Potrivit afirmatiilor sale, compania a comercializat, in 2015, un volum de 790 tone de produse, in crestere cu circa 70% fata de anul anterior, iar profitul s-a situat la 1,8 milioane de lei (peste 355.000 euro).

In acest moment, Unilact comercializeaza pe piata locala si externa, sub brandurile Pachet de Acasa si De la Ferma, branza de burduf, telemea cu lapte de capra, telemea cu lapte de oaie, branza proaspata de vaci, smantana, cascaval. Produsele companiei sunt prezente, pe plan local, in toate orasele importante din Romania, peste 53% fiind vandute in hipermarketuri, 19% – in zona de HoReCa, 18% – in micile magazine de proximitate, 8% in supermarketuri, iar 2% in magazinele tip cash & carry.

In 2015, compania a raportat si o crestere cu 87% a exporturilor comparativ cu anul anterior. Astfel, daca in 2014, exporturile companiei s-au situat la 3,2 milioane de lei si 255 tone, in 2015, acestea au ajuns la peste 6 milioane de lei si 465 tone de produse.
„Anul trecut, exporturile au reprezentat 47% din business-ul companiei, principalele piete de desfacere pentru produsele noastre fiind Italia, Spania, Anglia si Belgia. In termeni de volum, anul trecut am exportat peste 300 tone de branzeturi peste hotare, iar cele mai cumparate produse au fost branza telemea si branza de burduf”, a mai spus Marius Bicu.
Acesta a subliniat ca branzeturile Pachet de Acasa si De la Ferma sunt exportate si in Germania, Franta, Danemarca, Olanda, Cipru si Luxemburg. Brandul Pachet de Acasa a raportat cele mai mari vanzari in strainatate – aproximativ 55% din totalul anului trecut.

Pentru anul in curs, avand in vedere investitiile realizate in eficientizarea capacitatii de productie si noii distribuitori atrasi in Germania si Marea Britanie, compania estimeaza cresterea ponderii exportului pana la 55% din veniturile Unilact.

In ceea ce priveste planurile pentru anul in curs, compania a bugetat un avans cu 20% al business-ului, la cca. 16,8 milioane de lei, dar si un avans al exporturilor cu cca. 40%. n plus, compania vizeaza stabilirea de noi parteneriate, atat pe plan local cat si extern, si cresterea exporturilor pana la 55% din business, fata de 47% in 2015. In termeni de volum, Unilact mizeaza pe vanzari mai mari cu 15%, la peste 900 tone. De asemenea, pentru acesta an, compania are in plan noi investitii in dezvoltarea fermei pe care o detine si in eficientizarea fabricii de branzeturi.

Unilact Transilvania este unul dintre principalii producatori locali de produse lactate, detinand o unitate de productie de produse lactate, o ferma si peste 1.000 hectare de teren agricol in localitatea Unirea din judetul Alba. Compania este un business de familie care a fost infiintat in 1994, conducerea fiind preluata de Marius Bicu, fiul fondatorului, in 2002. n prezent, fabrica Unilact Transilvania proceseaza zilnic 15.000 de litri de lapte, iar 25% din materia prima necesara este asigurata de propria ferma, care adaposteste 900 de oi, respectiv 370 de bovine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here