„Ziua Porților Deschise” în fabrica Danone din Bucureşti

Pe 26 octombrie 2019, Danone organizează o nouă ediţie a Zilei Porţilor Deschise. Compania deschide porţile fabricii de iaurt din Bucureşti tuturor celor interesaţi să afle cum se produce iaurtul din lapte proaspăt, colectat de la fermele şi gospodăriile din România.


Începând cu 15 octombrie, toţi cei care doresc să viziteze fabrica Danone din Bucureşti se pot înscrie completând formularul disponibil online pe danone.ro. Timp de o zi, în intervalul orar 10:00-18:00, doritorii vor putea vizita, pe baza înscrierii prealabile, fabrica de iaurt și vor putea întâlni angajații companiei.

Programul „Vino acasă la Danone”, desfășurat în fabrica din București, cuprinde și vizite dedicate copiilor din clasele I-VIII, care au loc în fiecare zi de miercuri a anului școlar, dar și vizite dedicate studenților sau partenerilor din zona de retail.

„În acest an putem vorbi și despre două momente speciale, respectiv 20 de ani de când fabrica Danone operează în România și 100 de ani de când Danone a produs primul iaurt în Barcelona. Un moment unic de celebrare, în care putem face un bilanț unde am ajuns un secol mai târziu: inspirați de viziunea Danone <>, continuăm să aducem sănătate prin alimentație unui număr cât mai mare de oameni, având, în același timp, grijă de resursele planetei”, declară Cristina Popescu, Director Comunicare Danone Europa de Est.

În cei 20 de ani de producţie locală, Danone România a investit constant în modernizarea fabricii, iar astăzi trimite iaurturi în alte 13 țări din regiune, aplicând standarde înalte de calitate şi siguranţă. Danone colectează anual peste 60 de milioane de litri de lapte proaspăt, în cea mai mare parte provenit din surse locale, iar producţia zilnică a fabricii este de 1 milion de iaurturi.

Danone România este lider de piaţă pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. Fabrica Danone din Bucureşti a produs local primele iaurturi în 1999.

Danone România face parte din compania Danone, activă în domeniile: produse lactate proaspete, produse pe bază de plante, ape minerale îmbuteliate și nutriție specializată. Danone a făcut primul pas pe piaţă în Barcelona încă din 1919, când Isaac Carasso a început să vândă primele iaurturi în farmacii, ca un leac pentru infecţiile intestinale, care afectau în special copiii.

Cele mai renumite mărci Danone includ iaurturi probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino, Disney), mărci de răsfăţ (Danette, Cremosso) şi gamele Danone cu iaurt simplu şi cu fructe, aşa cum sunt în România Natural şi Delicios.