Via Viticola propune Vintruvian, o colecțíe de vinuri exclusiviste

Cele mai valoroase vinuri din Viticola Sarica Niculiţel şi Domeniile Prince Matei au fost lansate în prezenţa a 50 de specialişti din domeniul vinului din toată lumea – membrii juriului şi organizatorii International Wine Contest Bucureşti (IWCB), iubitori ai vinului, influenceri, personalităţi ale pieţei financiare, vedete autohtone. Pentru prima dată au fost reunite în aceeaşi colecţie vinuri din Sarica Niculiţel şi Dealu Mare, aparţinând aceluiaşi holding, Vintruvian Estates.


Din colecție fac parte, următoarele vinuri:

• Caii de la Letea ediţie limitată – Aligote, DOC – CMD Sarica Niculiţel
• Caii de la Letea ediţie limitată – Rose, DOC – CMD Sarica Niculiţel
• Scentico – Chardonnay light barrique, DOC – CMD Sarica Niculiţel
• Epiphanie – Fetească Neagră 2017, DOC – CT Sarica Niculiţel
• Pergament – Petit Verdot DOC – CMD Sarica Niculiţel
• Opus Dei – Cabernet Sauvignon & Merlot&Fetească Neagră, DOC – CMD Dealu Mare
• Prince Matei Merlot 2012 şi 2013 DOC – CMD Dealu Mare
• Petit Matei Merlot 2016, DOC – CMD Dealu Mare

“Lansarea acestei colecţii de vinuri exclusiviste are în spate dorinţa noastră de a poziţiona Via Viticola, cu cele două podgorii – Sarica Niculiţel şi Dealu Mare – ca un jucător cu viziune pe piaţa vinurilor româneşti. Ne dorim să fim creatori de vinuri memorabile, să fim în avangarda industriei de vin şi să contribuim la creşterea culturii asociate vinului. Această colecţie vine cu un mesaj puternic şi anume că noi mizăm pe calitate”, a subliniat Marius Iliev, Presedinte si Director General al Vintruvian Estates.

Calitatea vinurilor din colecţia Vintruvian a fost apreciată şi de specialişti internaţionali în vin:
„Calitatea vinurilor din această colecţie este excepţională, începând cu Aligote, trecând prin rose şi continuând cu roşiile. Vinurile roşii alcătuiesc o parte impresionantă a colecţiei, în special OPUS DEI şi PERGAMENT (100% Petit Verdot). Ceea ce am degustat a fost perfect, cu mare potenţial de îmbătrânire. Vinurile din această colecţie au toate caracteristicile pentru a fi vinuri foarte bune care să reprezinte regiunile din care vin şi chiar ţara”, a declarat Darell Joseph, jurnalist Decanter, Harpers Wine & Spirit, Meininger’s Wine Business International si wine-searcher.com, Wine Spectator, Gault – Millau Austria şi wein-pur’s Best of Austria.

„Mi-a plăcut enorm mixul de Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră şi Petit Verdot. Deşi un vin nou, am fost impresionat nu numai de puterea lui dar şi de echilibrul obţinut. Pentru a sintetiza, vârfurile colecției pentru mine sunt Aligote, care a primit recunoaştere internaţională prin medalia de aur de la Concours de Bruxelles şi Opus Dei”, a arătat Luiz A.G Alberto, Master of wine, top Wine Influencers to Follow in 2019, membru în juriul unor competiţii internaţionale, editorialist al unor materiale despre vin.

În februarie 2019, acţionarii Viticola Sarica Niculiţel achiziţionau podgoria care deţine marca Prince Matei, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate pentru vinurile roşii românesti. Investiţia nouă din Dealu Mare, precum si cea mai veche din Sarica Niculiţel, au adus în portofoliul holdingului care deţine acum cele două podgorii, vinurile care compun noua colecţie.