Vasile Armenean a fost numit Director General al diviziei locale de înghețată a Unilever

734

Antreprenorul român Vasile Armenean, care a creat brandul Betty Ice, a fost numit Manager General al diviziei de înghețată a companiei Unilever South Central Europe, care operează ca o entitate de sine stătătoare. Această divizie a fost creată în 2010, când Unilever a anunțat unificarea distribuției produselor din portofoliul Algida cu cea a brandului Napoca, preluat la începutul lui 2009 de la Friesland Foods.

Prin preluarea conducerii acestei divizii, Vasile Armenean va coordona toate brandurile de înghețată din portofoliul Unilever, inclusiv liniile de business dezvoltate de Betty Ice pe piața internă.

Unilever South Central Europe și Betty Ice au anunțat astăzi semnarea unui acord prin care Unilever South Central Europe va achiziționa Betty Ice, producătorul român de înghețată.

Parteneriatul se va extinde beneficiind de punctele forte ale grupului Unilever și de expertiza pe care o are dl. Vasile Armenean pe piața locală de înghețată.

Compania Betty Ice a fost înființată în anul 1994 și este cel mai important producător de înghețată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de EUR. Compania deține o fabrică în Suceava și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajați în România.

„În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de înghețată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de înghețată numărul 1 din lume. Istoria noastră în România și viziunea Unilever sunt combinația ideală pentru viitorul brandului Betty Ice. Le mulțumim consultanților noștri, profesioniști adevărați care au asigurat derularea lină a tranzacției”. a declarat Vasile Armenean.

“Suntem bucuroși că Betty Ice va intra în familia Unilever. Betty Ice este o afacere minunată, foarte îndrăgită de români. Sunt, de asemenea, încântat că Vasile Armenean a decis să se alăture companiei. Este un antreprenor extraordinar și va avea un rol cheie în modelarea viitorului business.”, a declarat James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe.

Acordul de achiziție urmează să fie supus aprobării Consiliului Concurenței.