Unilever preia Betty Ice

Unilever, lider pe piața de îngheţată din România, preia compania românească Betty Ice, într-o tranzacţie evaluată de Ziarul Financiar la 100 milioane euro. Negocierile pentru preluarea Betty Ice au început încă de anul trecut, însă a durat mai multe luni până când părţile au ajuns la un acord.

În cursa pentru achiziționarea Betty Ice au intrat mai mulţi jucători, precum fondul de investiţii Abris Capital sau grupul leton Food Union.

Betty Ice deține o fabrică în judeţul Suceava, magazine proprii în Braşov, Oradea, Sibiu şi Cluj-Napoca, iar în timpul verii deschide peste 100 de chioşcuri cu îngheţată în toată ţara. Compania realizează vânzări anuale la export de aproximativ 7%. Pentru anul acesta, Vasile Armenean previzionase o cifră de afaceri de 31-32 milioane euro.

România se află în topul 10 al producătorilor de înghețată din Uniunea Europeană (UE), cu o producție de 44,4 milioane de litri în 2016, fiind responsabilă de aproximativ 1,4% din producția totală a UE, de 3,211 miliarde de litri, potrivit datelor Eurostat, publicate în 2017.