Lucian Ghinea este noul președinte al Asociației Berarii României

Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, companie parte a grupului Molson Coors, este noul Președinte al Asociației Berarii României. Lucian Ghinea a preluat noile atribuții din cadrul Asociației de la Shachar Shaine, președintele companiei United Romanian Breweries Bereprod (URBB), care a asigurat președinția organizației pe parcursul anului 2017.

Lucian Ghinea lucrează în cadrul grupului din care face parte Compania Bergenbier SA de 12 ani, cu o pauză de un an și jumătate în perioada 2008 – 2009. Are o experienţă vastă în industria berii din România, dar şi în FMCG şi retail din perioada în care a activat în domeniul consultanţei în afaceri.

”Sper într-o evoluție pozitivă a pieței berii. Experiența anilor anteriori ne-a demonstrat însă că un trend ascendent pe piața berii este posibil doar dacă eforturile producătorilor de bere locali sunt completate de stabilitate și predictibilitate la nivel economic și fiscal.”, a declarat Ghinea.

97% din berea consumată în România este produsă local, iar peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din România. Ca o consecință imediată a acestui fapt, la nivelul întregii țări, sectorului berii i se datorează peste 85.000 locuri de muncă, generate direct și indirect.