URBB a adus la raft Weihenstephaner Vitus, un nou sortiment de bere, din malț de grâu

82

URBB și-a extins portofoliul de beri speciale Timeless Collection cu berea Weihenstephaner Vitus. Noul sortiment de tip „Weizen Bock”, ce întregește gama Weihenstephan, alături de Weihenstephaner Hefe Weissbier, este disponibil în România de la începutul lunii iunie. Produsul este disponibil în HoReCa, dar și în retail, în varianta de sticlă nereturnabilă, de 0,5l. Berea are un conținut de alcool de 7,7% fiind cel mai bine servită la o temperatură de 8-10 °C.

Weihenstephaner Vitus este o bere de tip „Weizen Bock”, iar gustul nobil, fructat, este dat de caisele uscate care se îmbină cu arome de citrice, cuișoare și banană. Weihenstephaner Vitus poate fi savurată alături de o brânză puternică, carne roșie sau deserturi.


Weihenstephaner Vitus a primit multiple recunoașteri și premii la nivel internațional pentru calitatea sa excepțională. Astfel, anul trecut a câștigat medalia de aur la categoria „South German-Style WeizenBock Hell” din cadrul competiției European Beer Star 2018 și medalia de aur în cadrul World Beer Awards 2018, Germania.

Este produsă în Berăria de Stat a Ținutului Bavaria – Weihenstephan, cea mai veche fabrică de bere din lume, însă și una din cele mai moderne. În anul 1040 a început oficial producția de bere în fabrica din orașul Freising din Germania, iar sute de maeștri berari care și-au învățat meseria la Weihenstephan activează astăzi ca ambasadori ai brandului și ai berăriei, răspândind această cunoaștere în întreaga lume și contribuind astfel la reputația unică a berăriei.