The Beer Institute deschide al doilea concept store în București, în urma unei investiții de 35.000 de euro

365

Compania VP Craft Industries SRL, care operează The Beer Institute, va deschide în București pe 15 februarie 2019, la București, un al doilea concept store, în complexul Agora Floreasca. Investiția în deschiderea noului magazin a fost de aproximativ 35.000 de euro și provine din surse proprii, finanțare bancară și din reinvestirea profitului companiei. Magazinul specializat în comercializarea de bere artizanală românească va fi amplasat la etajul 1 al complexului și va fi deschis zilnic, în intervalul 9.00-21.00.

„Cum în retail cel mai mult contează amplasarea, faptul că suntem prezenți într-un proiect precum Agora Floreasca ne-a ajutat enorm în această decizie”, a declarat Adina Mugescu, Director General și cofondator al companiei VP Craft Industries SRL.
În noul concept store se vor regăsi peste 150 de varietăți de bere artizanală românească, de la microberării din București, Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu sau Buzău, precum și cidru artizanal din Sălaj sau Argeș.

În plus, la raft vor fi și articole de colecție, precum pahare, postere, căciuli sau alte produse inscripționate cu însemnele producătorilor. Ca o noutate, iubitorii de bere vor putea cumpăra și gustări artizanale, fabricate în România – chipsuri, grisine, crackers sau popcorn. Totodată, magazinul va avea și o zonă pentru degustări de bere, cu 16 locuri, unde pasionații de bere pot sta.

„Ne dorim în permanență să extindem numărul de beri aflate la raft, mai ales că anul trecut s-au lansat peste 10 branduri de bere pe plan local. Cele aproape 40 de microberării au lansat peste 160 de etichete noi pe parcursul lui 2018“, a declarat Andreea Săraru, cofondator al The Beer Institute.

Noul magazin își propune să devină un punct central de atracție pentru toți iubitorii de bere artizanală prin:
– organizarea de evenimente (lansări de beri noi, întâlniri ale producătorilor și pasionaților de bere artizanală, concursuri pentru amatori etc.);
– sesiuni de degustări – unde sunt detaliate procesul de fabricație, ingredientele, povestea fiecărei beri etc.;
– furnizarea de bere artizanală pentru evenimente private și corporate;
– educarea continuă a consumatorilor.

În perioada octombrie-noiembrie 2018, compania a desfășurat campania “Mână de la mână pentru o bere bună la îndemână” prin care a strâns aproape 10.000 de euro de la iubitorii de bere din București.

Noul magazin va fi amplasat în zona centrală a Capitalei, pe Calea Floreasca, nr. 111-113. Au pus umărul la realizarea acestui concept SOCUCU (concept de arhitectură), Kaustik (mobilier și decorațiuni), Exal Construct (finisaje interioare), Electric Eco-Instal (instalații electrice) și IT Alarm (sistem supraveghere și sonorizare).