Numărul tranzacțiilor efectuate cu cardul de masă Edenred a crescut cu 83% în 2018

103

Cardurile de masă au detronat în 2018 tichetele tradiționale: peste 70% dintre salariați și peste 80% dintre comercianții parteneri utilizează acum varianta digitală a tichetelor de masă, anunță Edenred România, companie emitentă de carduri și tichete preplătite pentru companii și angajați.

Angajații beneficiari de carduri de masă Edenred au realizat în 2018 peste 31,64 milioane de tranzacții cu cardul de masă la comercianții parteneri, în creștere cu 83% față de 17,24 milioane de tranzacții în anul 2017.

Peste 80% dintre plățile cu carduri de masă în rețeaua comercianților parteneri Edenred în România au fost contactless, rapiditatea tranzacțiilor fiind unul dintre principalele atribute apreciate de angajații români. Cardurile permit plăți sub sau peste valoarea nominală zilnică a unui tichet de masă.

Edenred România emite atât tichete de masă pe suport de card, cât și pe suport hârtie, ambele sub marca Ticket Restaurant. Compania a atins la finalul anului 2018 pragul de 900.000 de beneficiari de card de masă, dintr-un total de 1.300.000 de angajați care beneficiază la locul de muncă de tichete de masă emise de Edenred.

România este astfel în top 5 țări europene cu cele mai puternic digitalizate beneficii pentru salariați, conform analizelor Edenred, alături de țări ca Belgia, Franța sau Suedia.

Peste 35.000 de companii acordă în România tichete de masă emise de Edenred. Dintre acestea, majoritatea au optat pentru carduri de masă, mai puțin de 20% oferind încă angajaților tichete de masă în format vechi, pe suport hârtie.

“Realimentarea lunară a cardurilor de masă ale angajaților cu fondurile aferente se face aproape instantaneu, eliminând birocrația și procedurile greoaie de distribuție a tichetelor de masă fizice, pe suport hârtie”, declară Dana Sîntejudean, Director General Edenred România & Moldova.

În România, peste 2,5 milioane de angajați primesc tichete de masă de la angajatori.
Cu un volum emis de peste 26 de miliarde de euro anual la nivel mondial, din care 78% prin soluții digitale, grupul Edenred este unul dintre cei mai mari emitenți de tichete și carduri preplătite pentru companii, atât în România, cât și internațional.

Portofoliul companiei cuprinde și alte soluții, precum tichete și carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanță, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Portofoliul Edenred este construit în jurul a trei linii de business:
• Beneficii pentru angajați (Ticket Restaurant, Ticket Alimentación, Ticket Plus, Nutrisavings etc.)
• Soluții pentru flote și mobilitate (Ticket Log, Ticket Car, UTA, Ticket Empreserial etc.)
• Soluții complementare, inclusiv plăți corporative (Edenred Corporate Payment), soluții de incentivare și recompensare (Ticket Compliments, Ticket Kadéos) și soluții pentru programe publice sociale.

Edenred este lider mondial în soluții tranzacționale pentru companii, angajați și comercianți, cu un volum de business de peste 26 miliarde euro generat în 2017, din care 78% prin soluții digitale.

Grupul Edenred reunește într-o rețea unică 44 de milioane de angajați, 770.000 de companii și instituții publice și 1,5 milioane de comercianți parteneri. Listată la bursa Euronext Paris sub indexul CAC Next 20, Edenred activează în 45 de țări, având aproape 8.000 de angajați.