Tesco a deschis la Londra primul magazin fără case de marcat

Tesco, cel mai mare comerciant cu amănuntul din Marea Britanie, a deschis primul său magazin din centrul Londrei, fără casieri și fără case de marcat. Noul format, cunoscut sub numele de GetGo, urmează principiul magazinelor similare deschise de Amazon. Este primul magazin de proximitate Tesco din Marea Britanie care permite oamenilor să cumpere produsele şi apoi să iasă cu ele direct, din magazin.

După ce își instalează aplicația Tesco, clienții pot intra în magazin și își pot face cumpărăturile fără să mai scaneze produsele și fără să mai treacă pe la casă.

Tesco a explicat că sistemul se bazează pe „o combinație de camere și de senzori de cântărire a greutății”, care va stabili ce au cumpărat clienții și îi va taxa pentru produsele achiziționate direct cu ajutorul aplicației, când ies din magazin.

Tehnologia este furnizată de start-up-ul israelian Trigo, care are parteneriate similare cu supermarketurile din Germania și Olanda.

Anterior, unii dintre angajații Tesco au putut experimenta sistemul în magazinul de la sediul Tesco din Welwyn Garden City, dar aceasta este prima dată când tehnologia este disponibilă pentru public.

Richard Lim, director executiv al grupului Retail Economics, a afirmat că mișcarea făcută de Tesco arată direcția în care se îndreaptă sectorul de retail în viitor, mai ales că Amazon Fresh are acum șase magazine de acest fel în Londra, după ce a lansat mai întâi formatul în orașul american Seattle, în 2018.

Potrivit celor mai recente rezultate, veniturile grupului Tesco au crescut cu 5,9%, până la 30,4 miliarde de lire sterline, în primele șase luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.