Tendinta de scadere a productiei de carne de porc in UE

0
277

In ultimele luni ale anului 2017 s-a inregistrat o tendinta de scadere a productiei de carne de porc in UE. In prima jumatate a anului 2017, au fost sacrificati cu 2,7 milioane mai putini porci decat in prima jumatate a anului 2016 (-2,1%). Jumatate din aceasta scadere a fost determinata de reducerile de animale sacrificate inregistrate in Germania (-700 000), Franta (-426 000) si Marea Britanie (-296 000), arata datele publicate pe 19 septembrie de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In anul 2016, productia de carne de porc la nivelul UE a fost de 23,4 milioane de tone. Aceasta a insemnat o cantitate de 45,9 kg pe cap de locuitor din UE si a fost cu un kilogram si jumatate pe cap de locuitor mai mult decat in 2006.

Germania si Spania sunt liderii producatorilor de carne de porc in UE. Cu 59,4 milioane si respectiv, 47,7 milioane de porci sacrificati in 2016, Germania (23% din totalul UE) si Spania (19%) sunt cei mai mari producatori de carne de porc din UE. Cele doua tari au fost urmate de Franta (23,8 milioane, 9%), Polonia (21,8 milioane, 8%), Danemarca (18,2 milioane, 7%), Tarile de Jos (15,4 milioane, 6% Belgia (11,2 milioane, 4%) si Marea Britanie (11,0 milioane, 4%).

Anul trecut, peste 257 de milioane de porcine au fost sacrificate in Uniunea Europeana (UE), cu 2 milioane mai mult decat in 2015 si cu 5,2 milioane mai mult decat cu 10 ani in urma.

Sursa: Eurostat, 19 septembrie 2017