Takeaway.com a achiziționat BGmenu din Bulgaria și Oliviera din România

CEO-ul și fondatorul Takeaway.com, Jitse Groen

Platforma de livrări de mâncare online Takeaway.com (cu sediul în Olanda) a achiziționat BGmenu din Bulgaria și Oliviera din România, ca parte a strategiei sale de a deveni liderul pieței europene. Compania Takeaway.com va plăti 10,5 milioane de euro pentru a achiziționa ambele platforme, însă va investi mult mai mult în afacere, atât în Bulgaria, cât și în România pentru a stimula creșterea ulterioară.

Odată cu aceste achiziții, Takeaway.com și-a consolidat poziția în Europa de Est, ceea ce este în concordanță cu strategia companiei de a deveni lider de piață pe întreg continentul european. Compania a anunțat că scopul său este de a deveni numărul unu pe fiecare piața în activează.

BGmenu este cel mai popular serviciu de livrare a mâncării din Bulgaria, cel puțin în ceea ce privește numărul de comenzi, iar Oliviera este una dintre cele mai mari platforme online de mâncare din România. Ambele companii fac parte din grupul Hello Hungry, fondat de Vladimir Davtsiev, care este și CEO Oliviera.

„BGmenu și Oliviera sunt două servicii de livrare de mâncare la domiciliu cu un număr rezonabil de utilizatori, în creștere rapidă, pe care le putem adăuga acum în portofoliul nostru. Obiectivul nostru este acela de a aplica aceeași strategie în fiecare țară, o strategie care a dus, de exemplu, la o creștere incredibil de rapidă pentru brandul nostru în Polonia, Pyszne.pl”, a declarat CEO-ul și fondatorul Takeaway.com, Jitse Groen.