Ştefan Pădure, APAR, invitat special la Ro Export Forum

Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR), Ştefan Pădure, este invitat în deschiderea evenimentului Ro Export Forum pentru a prezenta cele mai recente proiecte iniţiate de organizaţia pe care a înfiinţat-o în scopul promovării exporturilor româneşti. Ştefan Pădure va face şi o trecere în revistă a instrumentelor de promovare existente în acest moment la îndemâna producătorilor români şi va vorbi despre sistemele de calitate facultativă care pot genera avantaje competitive producătorilor atât pe piaţa internă, cât şi externă.

Nu în ultimul rând, Preşedintele APAR a acceptat invitaţia Modern Buyer de a modera panelul dedicat exportatorilor de produse agroalimentare unde vom prezenta studii de caz şi exemple de bune practici în activitatea de export, dar şi parteneriate de succes între producători şi distribuitori din diverse pieţe europene.

APAR este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 2012 ce reuneşte astăzi 100 de producători români din sectorul agroalimentar şi servicii conexe cu o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 1,7 miliarde de euro. În august 2018, APAR a demarat proiectul „Elaborarea unei politici publice alternative în domeniul promovării exporturilor româneşti” ce se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni.
Obiectivul general al proiectului este de a elabora o politică publică alternativă în domeniul promovării produselor românești la export. Un alt obiectiv este instruirea unui număr de 60 de persoane, personal din ONG-urile partenere și parteneri sociali ai acesteia, în scopul perfecționării metodelor de a propune decidentului public politici publice alternative de promovare a exporturilor.

Despre Ro Export Forum

Modern Buyer organizează Ro Export Forum, eveniment dedicat producătorilor români care doresc să acceseze sau să îşi consolideze poziţia pe pieţele externe şi distribuitorilor FMCG din aceste pieţe, transportatorilor şi furnizorilor de servicii. Evenimentul de o zi se va desfăşura la Bucureşti, pe 6 Iunie 2019, la hotel Ramada Parc, Sala Terra Grand Ballroom.

Aşteptăm peste 150 de invitaţi din România şi alte ţări europene:

  • manageri de export/directori de vânzări din companiile producătoare
  • antreprenori din industria de distribuţie produse FMCG din Europa (Italia, Franţa, Spania, Anglia, Irlanda, Germania, Bulgaria, Republica Moldova, Cipru)
  • manageri din rândul furnizorilor de soluţii pentru companiile de mai sus: transportatori, logisticieni, ambalatori, furnizori de soluţii in store, comisionari vamali etc.

RO EXPORT FORUM este structurat în trei componente: conferinţă, expo hall şi sesiuni de business networking.

Conferinţa aduce în prim plan subiecte, precum: instrumentele de promovare ale producătorilor români în Europa, dinamica unor pieţe externe din perspectiva partenerilor de distribuţie, oportunităţile existente în diverse canale de vânzare, factori şi instrumente ce generează plus valoare în parteneriatul dintre producători şi distribuitori, cerinţe legislative. Evenimentul Ro Export Forum este şi cadrul în care vom prezenta câteva studii de caz şi exemple ale unor parteneriate de succes între producători şi distribuitori de produse româneşti pe pieţele externe.

Expo Hall – spaţiu de expunere dedicat producătorilor-furnizorilor din segmentul FMCG ce îşi doresc să prezinte partenerilor din segmentul de distribuţie noutăţile, inovaţiile ş.a. şi care doresc să organizeze degustări de produse ş.a.

Sesiuni de business networking – sesiuni de discuţii face-to-face şi schimburi de cărţi de vizită între producători, distribuitori externi şi furnizori de servicii şi soluţii.

Pentru mai multe detalii despre condiţiile de participare ne puteţi contacta pe email

maria.hurduc@modernbuyer.ro, aurelia.grigorescu@modernbuyer.ro