Specialiștii din panificaţie, cofetărie, HoReCa şi alimentaţie publică se pregătesc de GastroPan

Credit foto: GastroPan

Peste 150 de furnizori din 25 de ţări îşi vor prezenta noutăţile la Expoziţia Internaţională GastroPan, eveniment adresat specialiştilor din sectoarele de panificaţie, cofetărie, HoReCa şi alimentaţie publică. În cadrul evenimentului care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 19 – 22 aprilie 2018, la Centrul Expo Imperial Inn, vor fi premiate produsele anului 2018 (Pâinea şi Tortul Anului, cele mai bune platouri culinare şi piese artistice etc.) şi cele mai bune afaceri de profil din ultimii 10 ani, respectiv câştigătorii ediţiilor anterioare GastroPan.

Credit foto: GastroPan

Cei mai talentaţi bucătari, cofetari şi brutari vor realiza demonstraţii practice live, iar vizitatorii vor avea parte de programe speciale, tombole şi premii în fiecare din cele patru zile ale târgului. Expoziţia se desfăşoară pe o suprafaţă de 7.800 de metri pătraţi în patru săli expoziţionale şi o sală dedicată concursurilor.

Potrivit organizatorilor, joi, 19 aprilie, ora 10:00, va avea loc deschiderea oficială a expoziţiei în prezenţa liderilor asociaţiilor de profil, iar la ora 10:30 va începe jurizarea Secţiunii Cofetărie a Concursurilor GastroPan. Premiile la această secţiune vor fi decernate începând cu ora 15:30.

De asemenea, vineri, 20 aprilie, ora 10:00, va începe jurizarea Secţiunii Panificaţie a Concursurilor GastroPan, iar la ora 15:00 se vor decerna premiile acestei secţiuni, inclusiv Pâinea Anului 2018, în timp ce sâmbătă, 21 aprilie, ora 10:00, se va desfăşura jurizarea Secţiunii Gastronomie a Concursurilor GastroPan. Decernarea premiilor Secţiunii Gastronomie – platouri şi sculptura culinară – începe la ora 15:00.

În ultima zi a târgului, duminică, 22 aprilie, între orele 10:00 – 16:00, vizitatorii vor putea admira produsele şi piesele câştigătoare din zilele anterioare.

Invitaţii speciali ai GastroPan 2018 sunt: Michael Wippler – preşedintele Asociaţiei Centrale a Brutarilor din Germania (sâmbătă, 21 aprilie, ora 11:00), Aurel Popescu – preşedintele Patronatului din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Viorel Marin – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriilor de Morărit şi Panificaţie (ANAMOB), Ştefan Bercea – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT), Radu Zărnescu – preşedintele Euro-Toques România.

GastroPan este cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică organizat pe piaţa autohtonă de profil şi unul dintre cele mai importante din Europa sud-est. Evenimentul prezintă cele mai noi şi mai eficiente ingrediente, echipamente şi tehnologii de producţie. Produsele finite lansate la expoziţie, concursurile şi demonstraţiile practice din program contribuie la dezvoltarea pieţei de profil.

Ajunsă la cea de-a 10-a ediţie, expoziţia GastroPan este astăzi cel mai mare eveniment de profil din ţară, locul unde se lansează cele mai noi tehnologii şi se premiază cei mai talentaţi bucătari, cofetari şi brutari.