Societățile Halewood Wines and Spirits Romania s-au relansat sub denumirea de The Iconic Estate

După ce în iunie 2018, șase noi companii au intrat în portofoliul Alexandrion Group prin achiziția Halewood Wines and Spirits Romania, acum ele reprezintă o nouă entitate, de sine stătătoare în cadrul grupului, sub numele de The Iconic Estate. The Iconic Estate s-a lansat oficial, în cadrul unui eveniment de mare amploare, la Palatul Ghica Tei.


“Am integrat operațiunile Halewood începând din iunie anul trecut, respectând moștenirea sa, deoarece vinurile produse de acesta de-a lungul anilor au fost bine primite de piață și au fost premiate în mai multe competiții internaționale, fiind primul producător de vinuri din România care a primit medalia de aur la „Concours Mondial de Bruxelles”., a declarat Stelios Savva, Director General Alexandrion Group.

“Cum inovația este una dintre valorile The Iconic Estate, ca urmare a trendurilor identificate cu privire la preferințele shopper-ului și consumatorului, pe parcursul următoarelor luni vom aduce atribute noi produselor existente și vom extinde portofoliul cu noi produse și linii de brand. De asemenea, vom demara acțiuni de comunicare și promovare 360 de grade pentru a ne asigura de o interacțiune constanta și intensă cu shopper-ul si consumatorul nostru.” a declarat Marinela Popescu, Director de Marketing Alexandrion.

Compania The Iconic Estate, membru al Alexandrion Group, este un producător, exportator și importator selectiv de vinuri liniștite și spumante. Compania deține instalații de producție și depozitare, trei linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane.

Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare și o capacitate de procesare de 5.000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri de vin anual, adică aproximativ 5 milioane de sticle.

An de an, vinurile produse au fost premiate în diverse competiții internaționale, cea mai de notabilă fiind cea pentru primul producător român medaliat cu aur, pentru Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999 la Concours Mondial de Bruxelles în anul 2002.

The Iconic Estate vinde vinurile sale în mai mult de 40 de țări din întreaga lume și a devenit al doilea cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România. Aproximativ 40% din producția anuală este vândută în străinătate, principalele piețe de export fiind: Marea Britanie, Estonia, Germania, Letonia, Polonia, Belgia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, SUA, Republica Cehă, Israel, Japonia, China, Thailanda, Singapore, Taiwan, Mexic, Finlanda etc.

The Iconic Estate detine peste 255 ha de podgorii într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România, care asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale, Dealu Mare- o regiune similară cu două celebre regiuni vinicole europene: Piemonte în Italia și Bordeaux în Franța.

The Iconic Estate are în portofoliu următoarele vinuri de producție proprie: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra, La Crama și altele.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga, parte din The Iconic Estate sunt cea mai veche unitate unde se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent un spumant după o metoda tradițională din Franța. Casa Regală a României apreciază vinurile din aceste pivnițe pentru calitatea lor superioară, numind The Iconic Estate furnizor oficial pentru vinurile liniștite și spumante.