Smithfield a achiziționat fabrica Maier Com din Arad

547

Smithfield a achiziționat Maier Com, o fabrică de mezeluri din județul Arad. Achiziția se aliniază planului de dezvoltare strategică al Smithfield și are drept scop consolidarea operațiunilor din România, prin adăugarea acestei unități de procesare a cărnii la capacitățile deja existente în România (ferme, FNC, abator, fabrici de mezeluri).

„Acest lucru ne va permite să dezvoltăm în continuare produse cu valoare adăugată, prin utilizarea de carne de porc produsă în sistem integrat și utilizarea acesteia drept materie primă pentru mezeluri.” a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate Smithfield România.

„La momentul achiziției, Maier Com dispunea de volum sau distribuție reduse, însă va contribui cu siguranță pe viitor la creșterea volumelor de mezeluri produse și distribuite în România. Compania se angajează să continue investițiile în îmbunătățirea continuă a tuturor unităților noastre de producție.”, a precizat reprezentantul Smithfield.

Maier Com s-a înfiinţat în 1994 în localitatea Arad ca societate cu răspundere limitată şi cu capital integral privat, având ca obiect de activitate producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii.

Smithfield România este parte a Smithfield Prod, companie controlată de grupul chinez WH. În cei 14 ani de activitate, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD, realizate până în prezent, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere de succes. În cadrul Smithfield România, funcționează în sistem integrat o divizie de ferme, una de Carne Proaspătă și Elit.
Smithfield România este lider în producția de carne de porc și cel mai mare crescător de animale din România. Anual comercializează peste 1,3 milioane de porci.