Un laborator recent renovat și modernizat pentru analize alimentare
SGS România, lider mondial în inspecție, testare și certificare, marchează un nou capitol prin modernizarea unui laborator de ultimă generație. Laboratorul a fost cumpărat în anul 2022, odată cu achiziționarea firmei „Industry Lab” care-l deținea. În ultimul an, laboratorul a trecut printr-un proces accelerat de modernizare, renovare și retehnologizare, care continuă și în prezent.
Acest laborator, situat în București, este acreditat ISO/IEC 17025 fiind poziționat într-o locație strategică care facilitează eficiența operațiunilor logistice. El este echipat pentru a putea asigura conformitatea și calitatea serviciilor și dispune de echipamente de vârf, fiind deservit de o echipă de profesioniști dedicați. Sunt oferite servicii care întăresc angajamentul SGS în domeniul garantării calității și a siguranței produselor, ajutând la protejarea consumatorilor și la respectarea normativelor și standardelor de piață. Serviciile oferite de laborator includ analize nutriționale, verificarea conținutului de grăsimi, proteine, carbohidrați, fibre, vitamine și minerale, precum și întreaga gamă de analize microbiologice esențiale pentru prevenirea contaminării și asigurarea siguranței publice. În plus, SGS oferă servicii complete de analiză a compoziției pentru producători, retaileri, importatori și exportatori, ajutându-i să se conformeze cerințelor legislative stricte din domeniu.O gamă largă de substanțe sunt restricționate în cazul produselor alimentare. SGS oferă producătorilor și retailerilor soluții complete de testare, precum și consultanță în domeniul contaminanților alimentari, acoperind o gamă largă de substanțe restricționate. Printre aceste substanțe se numără produsele agrochimice, cum ar fi pesticidele și reziduurile acestora, contaminanți asociați fraudei (melamină, coloranți ilegali), metale grele și elemente radioactive, uleiuri minerale (MOSH, MOAH), micotoxine și toxine vegetale naturale, poluanți organici persistenți (POP), precum bifenili policlorurați (PCB), dioxine, compuși organici perfluorurați (PFAS, PFOS), contaminanți de proces, cum ar fi acrilamidă, MCPD, reziduuri ale medicamentelor de uz veterinar.
Micotoxinele sunt metaboliți fungici care apar în mod natural și care pot dăuna sănătății animalelor și oamenilor. Printre exemple se numără aflatoxinele, ochratoxina, deoxinivalenolul, fumonisinele și tricotecenele. În întreaga lume au fost stabilite limite pentru o serie întreagă de micotoxine. Analiza micotoxinelor efectuată de SGS poate asigura conformitatea produselor cu reglementările internaționale stricte, care protejează sănătatea animală și pe cea umană. SGS poate identifica și cuantifica nivelurile de micotoxine pentru o mare varietate de produse alimentare și / sau hrană pentru animale, precum lapte și produse lactate, carne, mâncare pentru animale, fructe uscate, fructe și sucuri de fructe, cafea, cereale, condimente, semințe oleaginoase, uleiuri și amidon.
Reziduurile de pesticide sunt de asemenea strict reglementate. Nerespectarea limitelor maxime de reziduuri (LMR) poate determina retrageri de pe piață, afectând reputația brandului și ducând la pierderea unor cote de piață. Cunoașterea compoziției chimice a pesticidelor și a nivelurilor de reziduuri este esențială pentru asigurarea conformității cu reglementările. Experții SGS folosesc tehnici de cromatografie lichidă și cromatografie în fază gazoasă pentru a testa câteva sute de pesticide și metaboliți reziduali, printre care fungicide, erbicide, insecticide, moluscocide, rodenticide.
Testele riguroase efectuate în laboratorul SGS protejează consumatorii de substanțe nocive și asigură conformitatea produselor cu standardele de siguranță. Aceste teste nu doar că previn riscurile potențiale, dar protejează și reputația brandurilor, evitând costurile aferente problemelor de conformitate.
Proiecte de certificare, audituri specifice și training
SGS oferă prin divizia sa specializată servicii de training, audit și certificare. Clienții pot accesa un portofoliu vast de traininguri, audituri sau certificări, precum IFS Food, FSSC 22000, HACCP, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 și ISO 50001 pentru sistemele generale de management. Sunt disponibile, de asemenea, și servicii destinate zonei de ESG (Environmental, Social and Governance).
EUDR promovează consumul de produse care nu implică defrișări pentru a reduce considerabil emisiile de gaze cu efect de seră, contribuind în același timp la lupta împotriva declinului biodiversității globale. Societățile care comercializează, importă sau exportă către sau din UE bovine, cacao, cafea, ulei de palmier, cauciuc, soia sau articole din lemn, inclusiv produse derivate, trebuie să acționeze cu diligența necesară și să respecte Regulamentul UE 1115/2023. EUDR intră în vigoare la 30 decembrie 2024, acoperind toate mărfurile produse pe terenuri care nu fac obiectul defrișărilor după data de 31 decembrie 2020. SGS România poate oferi servicii de consultanță și GAP Analysis pe acest subiect.
Servicii destinate detergenților, cosmeticelor și produselor de îngrijire personală
În completarea serviciilor destinate produselor alimentare, SGS oferă o gamă largă de soluții destinate siguranței și conformității cu reglementările pentru detergenți, produse cosmetice și produse de îngrijire personală. Pot fi testate produse cosmetice, de menaj, de igienă personală, inclusiv absorbante și dezinfectanți. Produsele acoperite includ îngrijirea pielii, protecția solară, îngrijirea părului, baie și produse destinate spălării corpului, cosmetice pentru colorare, deodorant și antiperspirant, îngrijirea bebelușilor, îngrijire orală, parfum și arome, bărbierit și epilare, îngrijirea picioarelor și a unghiilor. În cazul detergenților, vorbim de produse pentru albire, spălarea vaselor, îngrijirea hainelor, îngrijirea suprafețelor, a toaletei și multe altele.
Experții SGS vă vor ajuta să verificați siguranța și eficacitatea produselor dumneavoastră, să vă susțineți afirmațiile referitoare la produse prin date și dovezi colectate în urma unor studii clinice, de performanță sau de utilizare la domiciliu. De asemenea, vă pot ajuta să vă asigurați că ambalajul ales oferă protecția necesară produselor dumneavoastră. Serviciile oferite includ testare analitică, microbiologică și in vitro, testare clinică și paneluri de consumatori, performanța fizică și instrumentară, servicii de reglementare, consultanță, training, precum și audituri și certificare. În egală măsură, producătorii de cosmetice ar putea fi interesați de Certificarea ISO 22716 – Cosmetice GMP care ajută companiile din domeniu să demonstreze că producția, depozitarea și transportul produselor cosmetice respectă bunele practici.
În plus față de cele menționate, SGS România oferă și servicii de inspecție. Aceste servicii includ controlul inițial și în timpul producției, inspecția finală și supravegherea încărcării / descărcării, cu focus pe calitatea și cantitatea produselor. Procesul de inspecție începe cu un control inițial detaliat care verifică conformitatea materialelor și a materiilor prime înainte de începerea producției. Pe măsură ce procesul de fabricație avansează, inspectori experimentați supraveghează fiecare etapă, asigurându-se că produsele respectă standardele de calitate stabilite. În etapa finală, o inspecție riguroasă și supravegherea atentă a procesului de încărcare și descărcare garantează că produsele ajung la retaileri și consumatori în condiții optime de siguranță și integritate.
Servicii destinate electronicelor, electrocasnicelor, textilelor și jucăriilor
Producătorii, retailerii și furnizorii de produse electrice și electronice trebuie să respecte anumite reglementări care vizează restricționarea folosirii substanțelor periculoase. Cu 28 de laboratoare acreditate RoHS în întreaga lume, SGS este partenerul ideal pentru atingerea conformității. Serviciile oferite includ testare și verificare RoHS, marca de certificare a procesului RoHS a SGS, CE RoHs, serviciul de evaluare și verificare a conformității RoHS cu ajutorul BOMcheck.net, REACH: testarea SVHC și screening de risc ridicat SVHC, consultanță WEEE, inspecție ecologică, testare chimică.
Prin testarea fiabilității vă puteți asigura că produsul funcționează conform așteptărilor, atât în condiții normale, cât și în condiții atipice. Serviciile oferite de centrul de analiză a fiabilității includ teste unice, programe fixe de calificare, planuri de testare adaptate produselor dumneavoastră, aprobarea ciclului de viață și compararea produselor.
SGS oferă o serie de servicii de analiză a avariilor și defecțiunilor, inclusiv a defecțiunilor din domeniul electronic sau al materialelor (polimeri, materiale compozite și metale), precum și servicii de asigurare a calității și teste în vederea punerii pe piață. Serviciile de analiză a avariilor și defecțiunilor includ pregătire, metalografie, materialografie (evaluarea microstructurii, secțiuni transversale subțiri sau microtome), topografie și diagnosticarea materialelor, analiza suprafeței, testare nedistructivă (NDT), analize chimice, testare mecanică și electronică în laborator etc.
În ceea ce privește sectorul de textile și îmbrăcăminte, un aspect important îl reprezintă controlul calității în timpul producției. SGS oferă monitorizarea materiilor prime, verificarea proceselor de producție și testarea constantă a produselor. Sunt furnizate audituri tehnice și analize care includ verificarea produselor din punct de vedere al calității și conformității, inclusiv prezența metalelor, teste de radioactivitate sau verificarea originii materiilor prime. Cu ajutorul inspecțiilor sunt verificate uniformitatea și calitatea țesăturilor, identificând eventualele defecte sau neconformități. Este vorba atât de inspecții în timpul producției (DUPRO), cât și de inspecții finale aleatorii (FRI).
Jucăriile sunt strict reglementate în întreaga lume, iar standardele de siguranță pentru jucării sunt actualizate foarte des. Furnizorii de jucării – producători, retaileri și importatori – trebuie să se asigure că produsele îndeplinesc cerințele de siguranță și calitate impuse de reglementări. Serviciile SGS de testare permit evaluarea siguranței și a riscurilor, testarea produselor și materialelor, scurtarea timpului de lansare pe piață, demonstrarea calității și a siguranței produselor. De asemenea, producătorii pot primi sprijin pentru dezvoltarea de noi produse inclusiv verificarea specificațiilor, consultanță tehnică, interpretarea cerințelor legale etc.
Pentru mai multe informații despre cum poate sprijini SGS România afacerea dvs., vă invităm să vizitați site-ul firmei sau să contactați unul dintre reprezentanți.
Despre SGS
Suntem SGS – cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume – recunoscuți la nivel mondial drept referință în domeniul sustenabilității, calității și integrității. Cei 99.600 de angajați ai noștri operează o rețea de 2.600 de birouri și laboratoare răspândite în întreaga lume.