Sciccheria anunță un parteneriat cu cheful Giuseppe Raciti, premiat de către ghidul Michelin

Restaurantele Sciccheria anunță programul Issima, o colaborare cu Giuseppe Raciti, cheful care a adus restaurantului Zash, din Italia, o stea Michelin. Astfel, începând cu luna februarie, apreciatul bucătar devine consultant culinar al brandului. Ca urmare a acestui parteneriat, Giuseppe Raciti va semna meniurile celor două restaurante – Sciccheria Pipera, situat în zona metropolitană a Bucureștiului, pe bulevardul Pipera, și Sciccheria Rosetti, pe strada Tudor Arghezi -, va contribui la pregătirea personalului, va organiza cine de degustare pentru oaspeții restaurantelor, va realiza meniuri și va găti personal, în cadrul evenimentelor corporate și private, unde este solicitat.

“Oaspeții Sciccheria vor avea parte nu doar de meniuri noi, semnate de chef Raciti, ci și de experiențe unice, susținute de el. Mă bucur că se va implica în activitatea noastră, că va găti propriu-zis în restaurant, în cadrul evenimentelor publice și private, pe care le găzduim.”, a declarat Claudia Militello, cofondator Sciccheria.

“Preparatele pe care le voi adăuga meniului vor fi un tribut adus patrimoniului sicilian, prin intermediul unui stil gastronomic ‘fusion’ care echilibrează tradiția cu abordări contemporane, invocând pentru oaspeții noștri o experiență culinară de neuitat, o veritabilă odă închinată Siciliei mele dragi.”, a declarat Giuseppe Raciti, chef consultant la Sciccheria.

Angajații Sciccheria vor beneficia de sesiuni de formare atât în România, cât și în Italia

În cadrul proiectului Issima, echipa culinară Sciccheria condusă de Michael Passarelli va beneficia de sesiuni de formare în România, cu ocazia vizitelor chefului consultant, dar și de stagii profesionale, în Italia. Rând pe rând, fiecare dintre angajații localelor va avea ocazia să lucreze în restaurantul Zash, din Italia, pentru a descoperi pe cont propriu ce presupune activitatea într-o bucătărie premiată de ghidul Michelin, care sunt așteptările colegilor și ale oaspeților.

“Este o onoare pentru echipa noastră să colaboreze cu un chef de o asemenea anvergură și creativitate. Pentru mine, este esențial să asigur un mediu în care colegii mei să se simtă valorificați, să crească profesional și să își asume cu mândrie contribuția la arta culinară.”, a spus Michael Passarelli, liderul echipei de la Sciccheria.

Întreaga colaborare se desfășoară sub conceptul Issima, menit să surprindă esența experienței Sciccheria, în parteneriat cu Giuseppe Raciti.

Sciccheria și Giuseppe Raciti vor organiza împreună cine de degustare, pentru oaspeții localurilor. Prima va avea loc pe 27 februarie, de la ora 20:00, în localul din strada Tudor Arghezi. Meniul va include preparate fine, create de chef pentru a ilustra stilul său gastronomic puternic ancorat în rădăcinile și tradițiile Siciliei.

În plus, cei care optează pentru evenimente private sau corporate marca Sciccheria se vor putea bucura de expertiza chefului, ce se va implica atât în partea de concepere meniu, cât și în cea de implementare la fața locului.

“Avem deja 3 variante de meniuri de catering stelat, realizate de către chef Raciti pentru clienții de evenimente corporate sau private, însă, în funcție de specificul fiecărei ocazii, putem veni cu modificări și propuneri adaptate. Astfel ne asigurăm că oaspeții noștri care își doresc mese memorabile beneficiază, într-adevăr, de preparate culinare extrem de fine și de experiențe frumoase, nemaiîntâlnite în România.”, a declarat Claudia Militello, cofondator Sciccheria.

Sciccheria este un brand local de restaurante gastronomice italienești, cu influențe siciliene. Primul restaurant Sciccheria a fost deschis în iunie 2022, pe Bulevardul Pipera, în zona metropolitană a Bucureștiului, iar, cel de-al doilea, în Capitală, în ianuarie 2024.