Romania aleasa lider regional al operatiunilor BAT

398
In imagine: Richard Widmann

Romania devine, in urma unor schimbari organizationale, lider strategic in cadrul British American Tobacco pentru opt tari din sudul si sud-estul Europei si pentru Kosovo. In urma deciziei, operatiunile BAT din Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Kosovo, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Slovenia si Croatia vor fi coordonate din Romania. Richard Widmann, noul director regional al British American Tobacco, va gestiona din Bucuresti toate operatiunile ariei nou create.

Cu o experienta de 15 ani in cadrul companiei, Richard Widmann are o imagine de ansamblu asupra operatiunilor BAT, trecand de la pozitia de Director Comercial in Malaezia si in Americi la cea de Director de Marketing in Africa de Sud, iar in ultimii patru ani indeplinind rolul de Director General al regiunii Europa Centrala si de Est a British American Tobacco.

„Romania este o tara importanta pentru British American Tobacco si de aceea, in ultimii 20 de ani, am investit constant aici, in fabrica de la Ploiesti, in angajatii nostri si pentru dezvoltarea intregii afaceri. Faptul ca Romania a fost aleasa ca lider regional demonstreaza atat potentialul sau de crestere cat si angajamentul nostru ferm fata de viitor”, a declarat Richard Widmann.

Incepand cu 1 ianuarie 2018, Directorul General al British American Tobacco Romania, Gemma Webb, va prelua pozitia de Director General al British American Tobacco Regatul Unit & Irlanda si responsabilitatile pentru Europa de Vest in domeniul produselor de noua generatie. Gemma s-a alaturat BAT in 2001 si, inainte de a veni in Romania in 2012, a ocupat o serie de functii executive la nivel global.

„In cei 6 ani in care am coordonat activitatile British American Tobacco in Romania am fost martora unor schimbari pozitive pentru companie si pentru Romania. In timpul mandatului meu, echipa din Romania aproape s-a dublat si a ajuns astfel la aproximativ 2.500 de oameni care, fara exceptii, au avut rezultate uimitoare. Datorita tuturor acestor perfomante individuale si de echipa compania este astazi lider in Romania, cu o cota de piata de peste 55% ”, a spus Gemma Webb.

Noua structura de organizare a companiei va imbunatati alocarea resurselor si va eficientiza procesul decizional in tarile si pentru categoriile de produse implicate.

Despre BAT Romania
 British American Tobacco reprezinta cel de-al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al Romaniei.
 BAT contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro, sub forma de accize si impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, cat insumeaza intreaga industrie a tutunului).
 In ultimii 10 ani, intre 2007 si 2016, compania a platit peste 12,5 miliarde de euro in Romania sub forma de accize si taxe.
 British American Tobacco este un angajator strategic. A creat in mod direct peste 2.500 de locuri de munca si alte 25.000 de locuri de munca, indirect, prin intermediul lantului de aprovizionare si distributie.
 British American Tobacco detine cu o cota de piata de 55% din piata tutunului in Romania.