Rohlik, retailerul online specializat pe grocery, va livra pe piața din România sub brandul Sezamo

Rohlik, retailerul online specializat pe grocery, își va lansa serviciile de livrare de alimente sub brandul Sezamo, în România, în prima jumătate a anului 2022.

În România, Sezamo va putea livra aproximativ 8.000 de alimente proaspete direct în casele clienților în decurs de două ore, începând din semestrul I al anului 2021.

În centrul gamei complete se află produse locale proaspete, cum ar fi: fructe și legume, carne, pește, lactate și produse de panificație, alături de mărci internaționale, precum și mărci proprii, cu eticheta Rohlik – ca alternativă la cumpărăturile din supermarket.

Depozitul local din România va avea 10.000 mp și este situat în CT PARK – București Nord. El va răspunde tuturor nevoilor comercianților și clienților și va fi dotat inclusiv cu spații de depozitare cu temperatură controlată (congelare și refrigerare) pentru fructe și legume proaspete, care vor fi livrate direct consumatorilor de către producatorii locali.

„Provocarea pentru planurile noastre de lansare a fost găsirea locației potrivite pentru centrul de livrare, care să fie accesibilă atât pentru echipele noastre de livrare către clienți, cât și pentru furnizori. Următorul pas pe listă este recrutarea și formarea echipei locale.” a declarat Michael Kaiser, Chief Commercial Officer în România.

„Puteți consulta site-ul nostru dedicat carierelor la Rohlik (career.rohlik.group), unde oferim joburi în 7 țări, 7 orașe și în 12 echipe.” a adăugat Daniela Razimová, Chief People & Culture Officer la Rohlik Group.

Serviciul de livrare online de alimente Rohlik va fi activ în 7 țări până în 2022

Rohlik Group („Rohlik”) își va lansa serviciile de livrare online de alimente sub noul brand Sezamo și în Italia, în prima jumătate a anului 2022, anunțându-l pe Andrea Colombo în funcția de CEO pentru Sezamo Italia. Din primăvara anului 2022, aproape 2,5 milioane de gospodării din București și Milano vor avea acces pentru prima dată la experiența clienților Grupului Rohlik, Italia urmând să fie a doua piață ca mărime după Germania.

În a doua jumătate a anului 2022 urmează lansarea Sezamo și în Spania, operațiunile fiind lansate după ce analizele de piață au arătat o creștere a cererii clienților pentru servicii de livrare online de alimente.

Referitor la planurile viitoare de extindere, fondatorul Rohlik Group, Tomáš Čupr, menționează: „Cu câteva săptămâni în urmă am semnat un contract cu primul nostru centru de livrare din Spania. Aceasta înseamnă că vom fi în curând la Madrid, iar mai multe țări vor urma. Acest lucru se datorează unei creșteri impresionante în toate noile noastre piețe, exemplu fiind München, unde recent am depășit pragul de 1.000 de comenzi pe zi, într-un timp record.”

„După ce am lansat operațiunile Grupului Rohlik în patru țări sub patru nume de marcă diferite, vom intra pe aceste noi piețe sub un singur brand: Sezamo”, a confirmat directorul de marketing al grupului Rohlik, Jakub Petřina.

„Toate aceste țări vorbesc limbi de proveniență latină, iar noi a vrut să continuăm cu un cuvânt de inspirație alimentară ca brand. Semințele de susan sunt populare în toate culturile. Numele brandului – Sezamo – se bazează pe „sésamo” în italiană, „susan” în română și „sésamo” în spaniolă. Numele brandului Sezamo este, de asemenea, legat de expresia magică „Sesam, deschide-te!” din basmul „Ali Baba și cei patruzeci de hoți”, la fel precum păstaia care se desface când este coaptă și conține o comoară.”

“Desigur, brandurile noastre: Rohlik, Kifli, Gurkerl și Knuspr rămân mărci pentru Cehia, Ungaria, Austria și Germania. Iar alături de Sezamo, au o mulțime de comori înăuntru care așteaptă să fie descoperite și livrate.”

Pe lângă extinderea pe piața europeană planificată în 2022, compania urmează să se extindă și în țările în care operează în prezent:

  • În Germania, Knuspr.de se va extinde în Frankfurt, Hamburg, Köln, Essen, Hanovra, Stuttgart, Leipzig și alte orașe în următorii doi ani.
  • În Cehia, Rohlik.cz va crește volumul de livrare expres a cumpărăturilor în termen de 60 de minute de la comandă. Acest lucru va fi sprijinit de un al patrulea depozit, complet automatizat, care va fi deschis în Chrášťany, lângă Praga, a cărui construcție a început deja.

Fondat în 2014, în Republica Cehă, Rohlik Group este unul dintre cele mai importante servicii de livrare online de alimente din Europa, cu prezență în Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de). Implementând tehnologie și logistică de vârf la nivel mondial pentru a livra o gamă largă de produse de calitate (17 000 SKU+), companiile Rohlik oferă un interval de livrare de 15 minute, cu livrare imediată în 90 de minute de la plasarea unei comenzi în unele țări.

Deținând operațiunile sale end-to-end, inclusiv având toată tehnologia în interior, Rohlik oferă o experiență superioară clienților și cele mai proaspete alimente de la fermieri și artizani locali, precum și o gamă largă de supermarketuri.

Compania a fost finanțată cu 290 milioane de euro anul acesta și este profitabilă, dinamică și în creștere rapidă. Cifra de afaceri Rohlik a depășit 300 de milioane de euro în 2020.