În perioada 24-26 mai 2024, Fratelli Studios din București a fost gazda ediției de primăvară a festivalului RO-Wine, atrăgând mii de pasionați de vinuri atât din țară, cât și din străinătate. RO-Wine a oferit o experiență memorabilă, cu peste 10.000 de sticle de vin deschise, 2.000 de pizza pregătite și 2.000 de cafele de specialitate servite de Constantin Coffee.
În cele trei zone tematice amenajate, vizitatorii RO-WINE Festival din București au putut explora peste 1.500 de etichete de vin, unele proaspăt lansate, de la crame renumite pe piața autohtonă, dar și de la crame internaționale care s-au prezentat pentru prima oară publicului român, inclusiv producători din Grecia, Argentina și Champagne.
Studio 1 a adunat producători de vin consacrați, alături de crame tinere din România și Moldova. De la vinuri din cele mai recente recolte – 2023 pentru vinuri albe și rose, 2022 pentru vinuri roșii – până la etichete prețioase care au făcut istorie în ultimul deceniu, vizitatorii au avut ocazia să-și aleagă vinurile preferate.
Studio 2 – Salonul „Gustul Italiei”, organizat în parteneriat cu Agenția Italiană pentru Comerț Exterior (ICE), l-a avut ca invitat special pe Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Mangoni, care a interacționat cu vizitatorii și s-a bucurat de cea de-a treia ediție RO-Wine la care a participat.
Studio 3, dedicat importatorilor, a oferit o selecție variată de vinuri spumante, precum Prosecco, Franciacorta, Cava și Champagne, dar și vinuri liniștite de la cele mai apreciate companii din domeniu.
Agenția de Comerț Exterior a Italiei (ICE) a organizat un masterclass dedicat uleiului de măsline, susținut de Edoardo Nati de la UNAPROL, oferind participanților oportunitatea de a distinge și aprecia calitățile unui ulei de măsline autentic și de înaltă calitate.
Pasionații de vinuri au fost încântați să participe la degustările exclusiviste oferite de organizatorii festivalului, multe dintre acestea fiind sold-out în doar câteva minute de la anunțare.
Zona dedicată masterclass-urilor a găzduit sesiuni de degustare ghidate de experți, care au dezvăluit tainele vinului.
Participanții s-au bucurat de experiențe inedite, incluzând degustări exclusiviste de Champagne, vinuri din Bordeaux de 100 de puncte Parker și masterclass-uri susținute de experți internaționali.
Chef Ovidiu Malișevschi a pregătit gustări rafinate, precum Risotto al Nero d’Avola, pentru a se potrivi perfect cu vinurile prezentate, deliciile sale culinare fiind foarte apreciate de toți participanții.
Partenerul festivalului, Macromex, a oferit delicii gourmet excepționale la cinci standuri expoziționale. Participanții au avut ocazia să deguste produsele pregătite de Macromex și brandurile acestora, cum ar fi Food and Glory, Philadelphia Romania, La Lorraine Romania și Dr. Oetker Professional. Mai mult, Macromex a organizat și o tombolă, unde vizitatorii au câștigat premii delicioase.
Selecția gourmet a fost completată de cafeaua de specialitate Constantin Coffee, care a oferit participanților o călătorie enogastronomică completă. Cafeaua a fost extrem de apreciată și foarte căutată pe întreaga durată a festivalului.
„Ediția de primăvară a festivalului de vinuri RO-Wine din București a fost un real succes. Ne bucurăm să anunțăm că am avut o prezență remarcabilă a reprezentanților HoReCa, facilitând conexiuni valoroase între aceștia și producătorii prezenți la târg. Evenimentul a atras un număr impresionant de tineri pasionați de vinuri, iar lansarea noilor etichete a adus un suflu proaspăt industriei. Mulți producători noi și-au prezentat produsele, contribuind la diversitatea și calitatea experienței oferite participanților!” au declarat organizatorii festivalului, Marinela Ardelean și Liviu și Mihai Popescu.
Ediția de primăvară a RO-Wine București a fost una plină de surprize, etichete noi și delicii gourmet asociate perfect cu vinurile premium prezente la fiecare stand.