Rewe Group a incheiat o alianta strategica cu E.Leclerc

Compania franceza E.Leclerc si grupul german REWE au incheiat recent o alianta strategica, in cadrul careia cele doua companii vor infiinta o centrala comunca de achiziitii si vor coopera pe mai multe proiecte specifice comune, cum ar fi dezvoltarea segmentului de produse ecologice, cooperarea in segmentul turismului, precum si in domeniul energetic.

“In acest scop, E.Leclerc si REWE Group au convenit cu privire la cooperarea stransa, axata pe proiecte comune. Obiectivul acestei aliante intre cele doua grupuri de retail este de a identifica sinergii in cadrul activitatilor de business si impulsionarea acestora catre beneficii reciproce. Independenta si autonomia celor doi parteneri vor ramane neafectate de aceasta cooperare”, se precizeaza in comunicatul emis de grupul german.
Ca urmare a acestui acord, REWE Group se va retrage din alianta belgiana CORE, retragere ce va fi finalizata pana cel tarziu al data de 31 decembrie 2015.
„Consiliile de administrație ale celor doua grupuri au discutat optiunile pentru dezvoltarea directiilor strategice comune si pentru mobilizarea sinergiilor, in special in domeniul achizitiilor de ambele companii. Avand in vedere cele mai importante aliante care au fost infiintate in ultima perioada in retailul european, am decis sa profitam impreuna de orice posibilitate de a imbunatati oportunitatile de crestere a doua grupuri noastre”, au declarat Michel-Edouard Leclerc si Alain Caparros.
E.Leclerc opereaza 550 de magazine in Franta si 80 in alte cinci tari europene, avand o cifra de afaceri de circa 45 miliarde de euro.
REWE Groupe este una dintre cele mai mari companii din comert si turism, ce detine circa 15.000 magazine si 330.000 de angajati in 12 tari europene. Cifra de afaceri din afara Germaniei s-a ridicat la peste 50 miliarde euro in 2014, in timp ce cifra de afaceri din Germania totalizeaza circa 37 miliarde de euro.