Rețeaua Penny ajunge la 313 magazine în România

Penny deschide un al doilea magazin la Sebeș, în județul Alba, și atinge un număr de 313 unități în România. Noul magazin Penny din Sebeș, de pe str. Dorin Pavel, nr. 168, are o suprafață de vânzare de 857,2 mp. Acesta dispune de 79 de locuri de parcare, dintre care 4 locuri sunt pentru persoanele cu dizabilități. Echipa noului magazin este formată din 14 persoane.

Sesiunea de cumpărături pentru clienți este îmbunătățită datorită zonei extinse pentru produse proaspete, mărci proprii pe gustul românilor, dar și datorită semnalizării mai vizibile a promoțiilor și a categoriilor principale de alimente.

În plus, noul Penny oferă soluții simple, adaptate stilului de viață alert, precum produsele ready to eat, dar și semipreparate, refrigerate sau congelate.

Penny a început un amplu program de certificare BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) pentru toate magazinele pe care le construiește în prezent.

Demersul exemplar la nivel european al discounterului Penny a demarat în urmă cu doi ani, iar pe parcurs retailerul a înregistrat rezultate impresionante, unul dintre acestea fiind magazinul Penny Otopeni, care a fost desemnat cea mai sustenabilă clădire din Centrul și Estul Europei în cadrul BREEAM Awards 2021.

Toate magazinele din rețeaua Penny vor fi recertificate o dată la trei ani.

Din februarie 2022, centrul logistic Penny de la Filiași este clădirea industrială cu cel mai mare punctaj la BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assesment Methodology) International New Construction 2016. Rezultatul obținut este unul excepțional Outstanding – 92,89%. Ca urmare a unei investiții de 26 de milioane de euro, depozitul dispune în prezent de numeroase funcționalități, care îl fac prietenos cu mediul.

Până în 2029, Penny își propune să atingă cifra de 600 de magazine. În materie de logistică, la finalul anului trecut, Penny a inaugurat cel de-al patrulea depozit de la Filiași, județul Dolj.

Penny este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 313 magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 5.800 de angajați.

Articolul precedentRetail & Horeca Distribution 2022, ediţia cu numărul VII
Articolul următorAqua Carpatica a intrat în portofoliul PepsiCo în Europa, cu planuri de extindere în SUA
Modern Buyer
Modern Buyer este un pionierat in zona produselor editoriale specializate, fiind prima platforma de informare destinata specialistilor in achizitii – buyeri si oameni de vanzari - din Romania.