RADACINI Wines, prezent în premieră la „Retail & Horeca Distribution” în calitate de partener şi expozant

La ediția din acest an a evenimentului anual cu tema „Retail & HoReCa Distribution”, RADACINI Wines, o cramă tânără din Republica Moldova, participă în calitate de partener şi expozant, cu scopul de a aduce vinurile sale în atenția profesioniștilor din sectorul distribuției de bunuri de larg consum din România. Tot în acest context, RADACINI Wines va oferi şi vinul oficial al cinei organizată în seara de 29 Septembrie 2022, în restaurantul Monark al hotelului Qosmo.

Vinăria RADACINI a fost fondată în 2011 și deține, în prezent, 800 de ha de podgorii proprii, în trei regiuni vitivinicole: Codru, Ştedan Vodă, Valul lui Traian şi o cramă cu sediul în Cricova, dată în exploatare în 2019 și dotată cu echipament de ultimă generație. Capacitatea totală de producție este de 7.500.000 litri/an, iar capacitatea de producție a vinurilor spumante, după o metodă tradițională este de 350.000 de sticle pe an.

Marca principală a companiei este RADACINI, iar sub acest brand compania produce şi comercializează vinuri liniștite și spumante, în diferite serii: Ampre, Fiori, Vintage, Reserve, Vero di Moscato, Métier.

În 2020, vinăria RADACINI Wines a primit „Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vinificației″, decernat anual de guvern și ONVV în cadrul Zilei Vinului. Premiul se oferă pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională, precum şi pentru contribuția la dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc.

Deşi este o cramă tânără, compania a primit numeroase premii internaţionale la concursurile de profil, iar cifra de afaceri la export poziționează RADACINI Wines pe primele locuri în topul exportatorilor de vin din această ţară. Printre cele mai recente premii obţinute de vinurile din portofoliul companiei se numără: Medalie de Aur în 2022 la concursul Vinarium România (Vero di Moscato, Radacini, sweet white) sau Medalie de aur la concursul Berliner Wein Trophy din Germania (Viorica Riesling & Chardonnay 2020, Ampre white dry). Între 2020 şi 2022, vinurile RADACINI au obţinut circa 40 de premii la astfel de concursuri.

RADACINI Wines este prezentă în premieră la acest eveniment, pe care publicația Modern Buyer îl organizează anual pentru comunitatea de antreprenori și manageri din sectorul de distribuție FMCG în Retail și HoReCa.

Salutăm aşadar prezenţa vinăriei la eveniment şi vă invităm să le cunoaşteţi povestea şi vinurile la ediţia cu numărul VII a „Retail & Horeca Distribution”, singurul eveniment de profil din România.

Structura evenimentului Retail & HoReCa Distribution

Conferință – Fiecare ediție aduce în atenția participanților informații relevante, cu privire la: dinamica industriei de distribuţie în TT şi HoReCA, factorii macro-economici care influențează dezvoltarea acestor businessuri, strategiile și planurile de viitor ale jucătorilor, trenduri ale industriei, modele de colaborare producător-distribuitor-comerciant. Tema centrală a panelului de discuţii dedicat antreprenorilor din sectorul de distribuție este Managementul costurilor – Strategia de succes pentru anul 2022. Actorii din industria de distribuţie resimt de câţiva ani o încetinire a ritmului de creştere al businessului. Dezvoltarea companiilor din sector este frânată şi de creșterea costurilor diverse (energie, costuri de întreţinere, combustibili, costuri salariale ş.a.).

Pornind de la această stare de fapt, companiile sunt tot mai preocupate de un bun management al costurilor, care reprezintă mai mult decât un simplu control al cheltuielilor. La ediţia din acest an a conferinţei, împreună cu reprezentanţii sectorului de distribuţie, vom oferi exemple despre cum să faci un management eficient al costurilor pentru a rămâne competitiv pe piaţă.

Speakerii din rândul distribuitorilor ne vor împărtăşi principalele îngrijorări şi vulnerabilităţi, riscurile analizate şi soluţiile adoptate pentru un control eficient al costurilor.

Expo Hall – spațiu expozițional pus la dispoziția furnizorilor care doresc să își prezinte soluțiile și inovațiile dedicate comerțului tradițional, dar și operatorilor HoReCa. Expozanții vor beneficia de standuri personalizate, unde pot organiza prezentări de produse și unde își pot invita partenerii prezenți la eveniment.

Cină de afaceri – În seara de 29 septembrie 2022, Modern Buyer va oferi participanților cadrul perfect pentru discuții relaxate și posibilitatea de a găsi noi arii de colaborare în business.

Aşteptăm şi la ediţia din 2022 un număr de aproximativ 200 de participanţi, din diverse regiuni ale țării, evenimentul desfăsurându-se pe durata întregii zile.

Pe măsură ce evenimentul se structurează și agenda se definitivează, pe site-ul modernbuyer.ro veți găsi permanent detalii cu privire la speakeri și parteneri.

Informații despre înscrierile la cea de-a VII-a ediție a Retail & Horeca Distribution, dar și despre modalitățile de promovare în cadrul evenimentului sau despre achiziționarea unui stand de prezentare, puteți obține de la colegii noștri: Aurelia Grigorescu (aurelia.grigorescu@modernbuyer.ro) și Maria Hurduc (maria.hurduc@modernbuyer.ro) prin telefon la 0767118833 și 0729880041.

Ca în fiecare an, vă aşteptăm alături de noi!